İcra dosyaları yüzde 100 arttı

İcra dosyaları yüzde 100 arttı
Ülkemizin son dönemde yaşadığı ekonomik krizin etkileri ilçemizde de derinden etkileniyor. Yüksek enflasyon ve faiz oranları altında edilen vatandaşlar bir çıkış yolu bulamazken, birçok borçlu ödeme yapamadığı için icralık...

Ülkemizin son dönemde yaşadığı ekonomik krizin etkileri ilçemizde de derinden etkileniyor. Yüksek enflasyon ve faiz oranları altında edilen vatandaşlar bir çıkış yolu bulamazken, birçok borçlu ödeme yapamadığı için icralık oluyor. İcra dosyalarının sayısı her geçen gün artarken, açılan dosya sayısının geçtiğimiz yıla oranla yüzde yüz arttığı ortaya çıktı.

Sarayönü’nde bu yıl açılan icra dosyası sayısı geçtiğimiz yıla göre yüzde 100 artış gösterdi. Geçtiğimiz yıl yaklaşık 500 icra dosyası açılırken, bu yıl henüz yılsonu gelmemesine rağmen bu rakam 1000’i geçti.

Faize ve krediye bulaşmayan vatandaş neredeyse kalmadı. Vatandaşların büyük çoğunluğu bankalara borçlu durumda. Ödeme alışkanlıkları değişen insanımız, para biriktirip almak yerine artık banka kredileriyle borçlanarak mal mülk sahibi oluyor. Faize bulaşan vatandaşlar, borçlarını ödeyemeyecek duruma geldiklerinde ise borçları katlanarak kullanıcısını eziyor. Bu durumun sonu icra ve hacze kadar gidebiliyor.

Kredi kartlarına bağımlı duruma gelen vatandaşlar, önümüzdeki ayın maaşıyla bu ayın harcamasını yapıyor. Büyük veya küçük, neredeyse bütün işlerini kredi çekerek yürütüyor. Türkiye’nin ekonomisi son zamanlarda zor bir süreçten geçiyor.

Avukatlar, icralık dosyaların sayısındaki artışa gerekçe olarak ise ilgili kanunların bir bağlayıcılığının olmayışını ve insanların ahlaki değerlerinin ciddi oranda zarar  gördüğünü gösteriyor. Ayrıca karşılıksız çekin suç olmaktan çıkarılması ve insanların kısa süreli düşünerek tefecilerin eline düşmesi de dosya artışındaki iki önemli husus arasında yer alıyor.