Hizmet dökümünüzde bu harfler varsa emekli olamazsınız!

Hizmet dökümünüzde bu harfler varsa emekli olamazsınız!
Tüm çalışanların e-devlet üzerinden sigorta dökümlerini incelemesi gerekiyor. Eğer hizmet dökümünüzde S, Ş, K gibi harfler varsa, ciddiye alın çünkü bu harfler emekliliği ya da sigortayı iptal ettirebilir.Emekli olabilmek...

Tüm çalışanların e-devlet üzerinden sigorta dökümlerini incelemesi gerekiyor. Eğer hizmet dökümünüzde S, Ş, K gibi harfler varsa, ciddiye alın çünkü bu harfler emekliliği ya da sigortayı iptal ettirebilir.

Emekli olabilmek için çalışarak ya da kendi işini yaparak veya isteğe bağlı sigorta ile prim yatırmak zorundayız. Bu primlerin, daha doğrusu hizmetlerin dökümünü artık e-Devlet sistemi üzerinden rahatça görebiliyoruz.

Sigortamız yapılmış mı, primlerimiz ödenmiş mi, bizim adımıza mı başkası adına mı yazılmış, gerçek maaşımız bildirilmiş mi rahatça kontrol edebiliyoruz.

Bu dökümü incelerken karşınıza bazı harfler çıkabilir. İşte burada dikkatli olmanız gerekiyor. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), sahte sigortalı bildirimini engellemek için bazı kriterler çerçevesinde işyerlerini sahte, şüpheli ve kontrollü olarak tanımlamaktadır.