Hibe konteynırlar geldi

Hibe konteynırlar geldi
Sarayönü Belediyesi'nin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan hibe olarak aldığı 300 adet çöp konteynırı geçtiğimiz günlerde belediyeye teslim edildi.Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, beş yılda 3 milyonu aşan 7 hibeyi...

Sarayönü Belediyesi'nin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan hibe olarak aldığı 300 adet çöp konteynırı geçtiğimiz günlerde belediyeye teslim edildi.

Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, beş yılda 3 milyonu aşan 7 hibeyi belediye bünyesine kazandırdıklarını söyledi.

Son olarak ise Çevre ve Şehircilik Bakanlığı nezdinde yapmış oldukları girişimler sonucunda 740 bin lira değerinde şartlı bağıştan yararlanmaya hak kazandıklarını anlatan Başkan Solak, "şartlı bağışın 240 bin lirası çöp konteynırı alımı, 500 bin lirası ise temizlik aracı alımı için kullanıldı. 240 bin liralık çöp konteynırı alımıyla ilgili belediyemiz ihale gerçekleştirerek alım işini Konya firması olan Teksin Konteynır Yapım A.Ş.'den gerçekleştirmiştir. 240 bin lira karşılığında 300 adet çöp konteynırı aldık. Belediyemiz fen işleri şantiyesindeki ambara konteynırlar teslim edildi. Konteynırlarımızın oval kapaklı ve Çevre Bakanlığı amblemli ilçemize yakışır bir görüntüsü bulunmaktadır. Bu konteynırlar çarşı merkezi ve önemli caddeler üzerindeki bulunan konteynırların yerine yerleştirilecek." dedi.

Araç yapım aşamasında

Yol süpürme aracının da yapım aşamasında olduğunu ifade eden Solak, "Ayrıca 500 bin lira karşılığında alınacak olan temizlik aracının tercihi belediyemizce yol süpürme aracı olarak belirlenmiş olup bu araçla ilgili KDV muafiyetinden yararlanmak amacıyla teşvik belgesi çıkarılmıştır. Yol süpürme ekipmanı Tümosan tarafından yapılarak ve Mercedes Atego aracının üzerine monte edilecek. 15 Ocak 2019 tarihinde değerli halkımızın hizmetine sunulacak." şeklinde konuştu.