“Her atık çöp değildir”

“Her atık çöp değildir”
Halıcı Cumhuriyet İlkokulu Anasınıfı B şubesi öğrencileri “ArtıkMateryallerin Serüveni” isimli e-Twinning projesini yürütüyor.Proje hakkında bilgi veren anasınıfı B şubesi öğretmeni Sevinç Gül, yaptığı açıklamada,...

Halıcı Cumhuriyet İlkokulu Anasınıfı B şubesi öğrencileri “ArtıkMateryallerin Serüveni” isimli e-Twinning projesini yürütüyor.

Proje hakkında bilgi veren anasınıfı B şubesi öğretmeni Sevinç Gül, yaptığı açıklamada, “Projemizin amacı; her geçen gün kirlenen dünyamıza karşı çocuklarımızı daha bilinçli hale getirmek, çevrelerine karşı duyarlı hale gelmelerini sağlamak, her kullanılmayan malzemenin çöp olmadığını başka alanlarda da kullanılabileceği bilinci oluşturmak; bu kapsamda hayal güçlerini, el becerilerini ve yaratıcı düşünme yeteneği geliştirmektir.” dedi.

Proje kapsamında yaptıkları bir etkinlikler hakkında konuşan Gül şunları söyledi: “Sınıfta bulunan eski ve bazı kırık mandalları çocuklara gösterdim; bu mandallarla neler yapabileceğimizi sordum. Çocuklardan çok çeşitli cevaplar geldi. Çocuklarla ortak bir karar alarak mandallardan renkli kuşlar ve  kardan adamlar yaptık ve bunları sınıfımızdaki mevsim ağacına yerleştirdik. Çocuklar kırılmış ve eskimiş mandallardan bu ürünleri yaptıkları için çok mutlu oldular.”