Hayvan varlıkları kontrol ediliyor

Hayvan varlıkları kontrol ediliyor
Sarayönü Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından, anaç koyun ve keçi desteklemesinden faydalanmak isteyen üreticilerin bildirdiği hayvan varlığına göre işletme kontrolleri gerçekleştiriliyor.Sarayönü Tarım ve Orman Müdürlüğü...

Sarayönü Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından, anaç koyun ve keçi desteklemesinden faydalanmak isteyen üreticilerin bildirdiği hayvan varlığına göre işletme kontrolleri gerçekleştiriliyor.

Sarayönü Tarım ve Orman Müdürlüğü Hayvan Sağlığı Birimi tarafından, 2 Kasım'da sona eren müracaatların ardından 18 Şubat tarihine kadar üreticilerin beyanları doğrultusunda işletmelerde bulunan hayvan varlıklarının kontrol edileceği belirtildi.

Sarayönü Tarım ve Orman Müdürü Güngör Çiğdem yaptığı açıklamada şu sözlere yer verdi: "İşletme kontrollerine gitmeden bir gün önce işletme sahibine haber veriyoruz. Kontrol için üreticinin işletmesini uygun halde bulundurması gerekiyor. Başvuru esnasında verilen listelerdeki beyanların doğruluğunu, işletmeleri ziyaret edilerek tek tek kontrol ediyoruz. Müracaatların ardından kulak küpesi düşen hayvanlar için destek verilmiyor. Müracaat listelerinde bulunan kulak küpeleriyle işletmede bulunan hayvanların kulak küpelerinin bire bir örtüşmesi gerekiyor. Kontroller bittikten sonra icmaller oluşturularak askıya çıkarılacak. İtiraz süresinin ardından ise belirlenecek bir tarihte desteklemeler üreticilere dağıtılacak. Anaç hayvan başına 25 lira verilecek."