HAYATIN ÖZETİ

Kendini iyi hissetmektir. Kim kime kendini iyi hissettiriyorsa, bundan daha güzel bir armağan olamaz. Doğduktan ebedi son yolculuğa kadar misafir olduğumuz bu dünyada herşey için çabalanır, emek verilir.

YAŞAM tarlasında, ektiğimiz ve biçtiğimiz kadar yol alırken, ekinlerimizin yeşermesini de bekleriz. Aileden gelen başarı genlerimizle avantajları iyi koruruz. Yaşamla ilgili sınavlarımız hiç bitmez.

SAĞLIKLI, başarılı, anlayışlı, hoşgörü içinde geçen zaman ömrümüzün en tatlı bölümleridir. Anlayışsızlık, kavga, kötülükler yaşamın onarılmaz dilimleridir. Üzüntünün ağırlığını artırır. İlişkilerde, saygı ve güvenden uzak tutumlar karanlığı koyulaştırır.

Duvarları neyle örülürse örülsün evimiz, kişisel tarihimiz üzerinde oynadığı rolleri sergiler. Ebeveyn kaybı, yas, aile içindeki çıkmazlar, acı ve tatlı kırgınlıklar, anlaşmazlıklar yumağında tüyleri diken diken eden gerçekler vardır.

Ölüm plan yapar, yaşam hesap sorar. Zaman ilerler. Tamamlanmamış olaylar, daha fazla hatırlanır. Zihnimiz yarım kalanlara takılı kalır, tamamlamak ister. Ama, zaman devreye girince eskisi kadar hatırlanmaz.

YALNIZLIK, yalnız bırakıldığında kötüdür. Yalnızlık, ihtiyaç, tercih, zorunluluk, dinlenmek, sakinleşmek için olabilir. Kendi başına olma kapasitesi gelişmiş insanların yalnızlığı yıkıcı olmuyor.

Kendini herşeyden soyutlarsa, ruh ve beden sağlığı olumsuz etkileniyor. Kavuşmalar, yalnızlıkları siler götürür. Derin gülümsemenin altında, bilinmeyen küçük güzellikler vardır. Hayatı güzelleştiren farklılıklar her zaman güzeldir. Yaşamı doğal akışı içinde değerlendirirken, sağlıklı olmayı çok isteriz.

Metabolizmamızın canlanması için, hareketli olmaya, sağlıklı beslenmeye özen gösteririz. Sebze ağırlıklı beslenme, bedende su tutulmasını azaltıyor. Yaşam enerjimizi zorlayan olumsuzluklar, hormonların dengesini bozuyor. Güzel bakışlar, coşku, gülümseme, tatlı sözler salgıyı artırıyor. Kimseden utanacak bir yüz taşımayız. Yalnız, Allah'ın emaneti bir can taşırız.

Motivasyon, insanı harekete geçiren bir duygudur. Motive olabilmek için, bir hedefimiz olmalı. Değmesin yüreğimize ne acı ne keder. Zamanımızı kıymet bilenler için, sözlerimizi bizi dinleyenler için, sevgimizi hak edenler için harcamalı.

Ne güzel bir değerdir yaşamımıza dokunanların varlığı. Koşulsuz, hesapsız iyi ki var dediğimiz dostlarımız. Bir sıcacık merhaba, içten bir gülümseme ile güne başlamışsak.

SEVGİ yüreğimizi sürekli yıkar. Hassas bir terazidir. Maceraya önce kendimizi severek başlarız. Allah sevgisi en büyüktür. İnsanın ruhunda bedeninde her zaman bir içgüdü ağır basmıştır. Bu sevgidir.

SEVGİ, bir bakıştır gözlerde etrafa ışıklar saçan. BİR gülüştür dudaklarda şefkati fısıldayan. BİR çocuktur çevresine merakla bakan. BİR anıdır iç çekerek hatırlanan. BİR kalptir coşkuyla delicesine çarpan. BİR kuştur sonsuzluğa kanat çırpan. BİR kitaptır, sana mutluluğu anlatan. BİR insandır hayatı doyasıya yaşayan.

SUSKUNLUKTUR en fazla kelimeyle konuşan. İçimizdeki sevgi tomurcuklarını filizlendirerek, bilinçle, sabırla güvenle atılan her adımda doğamızı ve kendimizi kurtarırız. Yeterki içten isteyelim.

HAYAT, içinden daima yeni nağmeler çıkaran bir flüt gibidir. Önemli olan bu nağmelerin ağıtlara dönüşmemesidir. Masmavi gözleriyle parlıyor dünya. Yemyeşil elbisesiyle canlılar oksijen alabiliyorlar. Allah'ın bize verdiği en büyük nimet.

İNSAN hedeflerine ulaşmak isterken, kimileri iyilikler güzellikler yeni renkler taşır, kimileri de yerinden kalmaz ya da hodri meydan gösterisi ile siyaha boyar. Sessiz sedasız bu dünyaya gelip, sonra birşey yapmadan çekip gitme düşüncesi olamaz. Yaşadığımız bir iç hesaplaşma sonucunda karar veririz.

Benliğimizi, hayata karşı iyimser düşüncelerimizi kaybetmezsek, belirlediğimiz hedefi gerçekleştirmeye çalışırsak, arkamızda gülen yüzler bırakırız. Kendimize soru sorarken, birçok acı gerçeği döküveririz. Zaman ilerledikçe sessizliğin etkisiyle, gerçeklerin aklımıza hitap ettiğine şahit oluruz.

HAYATIN devamı, yaşamın gayesi sevgi ile olur. Gerçek sevgiyi arayıp bulmak yaşatmak dileğiyle.

GÜNEŞ, her zamanki gibi sarı elbisesiyle doğsun. İnsanlar gecenin soğuğunda anne gibi sarıldıkları yataklarından kalktıkları zaman sevgi güneşinin açtığını, geceyi karanlığı delercesine insanları yaşama bağladığını görsün. Yaşamlarımız boyunca unutamadığımız mutlu anılarımıza selam olsun.

SAYGILARIMLA...

Önceki ve Sonraki Yazılar
Mebruke BİCAN Arşivi

SEVGİ

28 Şubat 2024 Çarşamba 22:17