Hayat normale dönüyor

Hayat normale dönüyor
Dünyayı kasıp kavuran koronavirüs salgınından nasibini alan Sarayönü, tüm sokağa çıkma kısıtlamalarını görerek salgının yayılmasının önüne geçilmesinde büyük sabır gösterdi. Sarayönü, dünden itibaren bu sabrın...

Dünyayı kasıp kavuran koronavirüs salgınından nasibini alan Sarayönü, tüm sokağa çıkma kısıtlamalarını görerek salgının yayılmasının önüne geçilmesinde büyük sabır gösterdi. Sarayönü, dünden itibaren bu sabrın meyvelerini toplamaya başladı. İlçedeki kısıtlamaların büyük bölümü dünden itibaren kaldırılırken, kapalı olan birçok işyeri de yeniden faaliyet göstermeye başladı. Lokantalar, çay ocakları, kıraathaneler tekrar açıldı. Ancak ikinci bir dalganın gelmemesi için vatandaşların son derece dikkatli olması gerekiyor.

Virüs salgınıyla ilgili olarak alınan tedbirlerin ardından normalleşme süreci tüm ülke birlikte Sarayönü’nde de başladı.

Koronavirüs salgınıyla birlikte Türkiye'de ilk vakanın görüldüğü 10 Mart tarihinden bu yana alınan tedbir kararları neticesinde bütün sokağa çıkma kısıtlamalarını gören Sarayönü’nde halk, Pazartesi gününden itibaren yeni ama farklı bir normal yaşama gözlerini açtı.

Kısıtlamaların büyük oranda kaldırıldığı Türkiye'de alınan sıkı tedbir kararları hazırlanan Normalleşme Takvimi'yle birlikte yeni bir boyut kazandı. Bu durum en çok Sarayönülüleri sevindirdi.

En çok sokağa çıkma kısıtlamasıyla hayatı değişen Sarayönü halkı Pazartesi'den itibaren şehirlerarasında seyahat edebilecek. Bunun yanı sıra piknikçiler için de güzel haberler var. Mangal yakmayı seven Konyalılar 15 gün sonra da bu özlemlerini gidermiş olacaklar. Ayrıca hafta sonlarında kendini kırlara atan Konyalılar için ören yerleri ve orman alanları da Pazartesi'den itibaren faaliyete geçti.

Normalleşme süreciyle ilgili olarak hayata geçirilecek uygulamalar şu şekilde:

Umuma açık istirahat ve eğlence yerleri ile çay bahçesi, kıraathane, dernek lokalleri, yüzme havuzu, kaplıca ve spor merkezleri gibi tesisleri açıldı. Ören yerleri tekrar ziyaretçilerini almaya başladı. Nikâh salonları yüzde 25 azami doluluk oranıyla hizmete girdi.

İş Sağlığı ve Güvenliği açısından yerinde incelemesi yapılmamış olan kurumlara yerinde inceleme yapılabilecek. Hastaneler normal hasta kabul ve işleyişe geri dönecek. Harp Okulları Sınavları özel tedbirlerle yapılabilecek.

Atama ve görevlendirmelerin yine özel tedbirlerle yapılmaya başlayacak. Perakende satış mağazalarının genel ve özel kurallara uyulmak şartıyla faaliyetlerin devam edecek. Havalimanlarının işletilebilmesi için laboratuvarlar kurularak test ve tedavi altyapısı işleme alınacak ve yolcu kabulü fiilen başlayacak.

Sergi gibi kültürel faaliyetler belirlenen kurallara uyulmak şartıyla yapılabilecek. Konser salonlarının yüzde 50 kapasitesi ile genel ve özel kurallara uyulmak şartıyla oturma düzeni olan konserler başlayabilecek.

Kütüphaneler yine belirlenen kurallara uyulması şartıyla haftanın belirli günlerinde hizmete açıldı. Orman Genel Müdürlüğüne ait tüm mesire yerleri aşamalı olarak kullanıma açıldı. 81 ilde düzenlenen ve ertelenen il birincilikleri kademeli olarak yeniden yapılmaya başlayacak.

Okulların kapanmasıyla birlikte gençlik kamplarının belirlenen kurallara uyulmak şartıyla katılımcı sayıları kısıtlı olarak kamplara başlanması sağlanacak. Ertelenen bakım onarım çalışmaları yeniden başlayacak. Şehirlerarası yolcu taşımacılığı ve seyahatler başlayacak.