Havuz sezonu açıldı

Havuz sezonu açıldı
Sarayönü Belediyesi kapalı yüzme havuzu sezonu, bakımların tamamlanması ve hava şartlarının elverişli hale gelmesinin ardından açıldı.Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, yaptığı açıklamada, belediye meclisi tarafından...

Sarayönü Belediyesi kapalı yüzme havuzu sezonu, bakımların tamamlanması ve hava şartlarının elverişli hale gelmesinin ardından açıldı.

Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, yaptığı açıklamada, belediye meclisi tarafından belirlenen ücretlerin bu yılda aynı şekilde devam edeceğini söyledi.

Yaz döneminde vatandaşın hizmetine sunulan havuzun, pazartesi günü dışında tüm günler hizmet verdiğini anlatan Solak, "Pazartesi günü, genel temizlik günü olarak kapalı tutulan havuzumuz, diğer günler sabah 08:00'den akşam 23:00'e kadar açık kalmaktadır. Ramazan ayı boyunca ise öğle 12:00'de açılacak olan havuzumuz, gece 02:00'ye kadar hizmet verecek. Salı, perşembe ve cumartesi günleri bayanlara hizmet veren havuzumuz, çarşamba, cuma, pazar günleri erkeklere hizmet veriyor." dedi.

Kurs açılacak

Halka yönelik olarak yüzme kursu açmayı planladıklarını kaydeden Solak, "planlamasını yürüttüğümüz yüzme kursu ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Yetişkinler ve çocuklar için açmak istediğimiz kurslar, ücrete tabi olacak. Sertifikalı olan yüzme kursumuzda yaklaşık 2 aylık eğitim sürecinde 5 farklı stilde yüzme öğretilecek. Ramazan bayramından sonra kayıtlar alınmaya başlanacak." şeklinde konuştu.

Temizlik çok önemli

Yüzme havuzunun hijyenine büyük önem verdiklerini ifade eden Solak, şunları söyledi: "havuzumuz 24 saat boyunca devirdaim pompalarıyla sürekli olarak temizlenmekte olup ayrıca robot temizleyici ile her akşam partikül temizliği yapılmaktadır. Her iki saatte bir ph, serbest klor ve bağlı klor ölçümleri yapılmaktadır. Havuzun suyu 15 günde bir değiştirilerek ilçe sağlık müdürlüğü tarafından bakteri ve diğer canlılara ait ölçümler düzenli olarak yapılmaktadır."