Hastanede doğum sevinci

Hastanede doğum sevinci
Sarayönü Devlet Hastanesi'ne kadın hastalıkları ve doğum uzmanı doktorunun yeniden görevlendirilmesi ile birlikte uzun bir aranın ardından, 4 Ocak Cuma günü 2019 yılının ilk doğumu gerçekleştirildi.Sarayönü Devlet Hastanesi'nde...

Sarayönü Devlet Hastanesi'ne kadın hastalıkları ve doğum uzmanı doktorunun yeniden görevlendirilmesi ile birlikte uzun bir aranın ardından, 4 Ocak Cuma günü 2019 yılının ilk doğumu gerçekleştirildi.

Sarayönü Devlet Hastanesi'nde Aralık ayı içerisinde yeniden görevlendirilen Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı uzun bir aradan sonra Devlet Hastanesi'nde ilk doğumu gerçekleştirdi. Uzun zamandır Sarayönü'nde kadrolu bir Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı bulunmamasının sıkıntıları henüz aşılamazken, görevlendirme ile gelen doktorlar elinden geldiği ölçüde hizmet vermeye çalışıyor. Merkez, belde ve köylerdeki hastaların başka ilçelere veya il merkezine gitmesine gerek kalmadan tüm müdahale ve tedavilerini ilçe devlet hastanesinde yaptırabilmesi için kadrolu bir Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanına ihtiyaç duyuluyor.

Sarayönü'nde yaşayan Emine-Mehmet Büyüksarı çifti ise yeni doğan kız bebeklerinin 3.30 kg ağırlığında olduğunu belirterek, "İkinci çocuğumuzu kucağımıza almanın mutluluğunu yaşıyoruz. Kızımızın adını İkranur koyduk. Sarayönü Devlet Hastanesi'nde uzun bir aradan sonra doğan ilk bebek olması bizleri ayrıca sevindirdi. Doktorumuz Ünzile Girişgin ve hastane çalışanları bebeğimizle ve bizimle çok yakından ilgilendiler. Başta doktorumuz olmak üzere bütün personele teşekkür ediyoruz." dediler.