Hastane yönetiminde kısmi değişim

Hastane yönetiminde kısmi değişim
Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği ile Halk Sağlığı Müdürlüğü'nün birleştirilmesinin ardından Sarayönü Devlet Hastanesi'nde yeni yapılan sözleşmelerle yönetimde kısmi olarak değişime gidildi. Başhekim Ahmet Solak...

Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği ile Halk Sağlığı Müdürlüğü'nün birleştirilmesinin ardından Sarayönü Devlet Hastanesi'nde yeni yapılan sözleşmelerle yönetimde kısmi olarak değişime gidildi. Başhekim Ahmet Solak ile sözleşme yenilenirken, İdari ve Mali İşler Müdürlüğüne Erdal Potuk, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürlüğüne ise Dilek Kart getirildi.

Türkiye Halk Sağlığı Kurumu ve Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu 694 Sayılı KHK ile kapatılarak tek çatı altında birleştirildi. Bu değişiklikle ile birlikte kamu hastanelerinde çalışan tüm idarecilerin sözleşmeleri feshedildi. Bu kapsama gire Sarayönü Devlet Hastanesi'nde de sözleşmelerin sona erdirilmesinin ardından yeniden sözleşme süreci yaşandı. Mevcut Başhekim Ahmet Solak ile tekrar sözleşme yapılarak devam etme kararı alındı. İdari ve Mali İşler Müdürlüğü görevinde ise Mustafa Saraç ile Erdal Potuk arasında görev değişimi gerçekleştirildi. Yine Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürlüğü görevini yürüten Serap Tolay, görevini Dilek Kart'a devretti.

Sarayönü Devlet Hastanesi İdari ve Mali İşler Müdürü olarak yeni sözleşme imzalanan Erdal Potuk, geçtiğimiz salı günü görevine başladı. Sarayönü doğumlu olan Erdal Potuk, yaptığı açıklamada, "kendi memleketimizde kendi insanımıza hizmet etmek gurur verici. Performansımızın en üst seviyesinde çalışacağız. Kapımız tüm halkımıza sonuna kadar açık. Elimizden gelen her konuda halkımıza yardımcı olmak bizim görevimiz" dedi.

Sarayönü Devlet Hastanesi Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü olarak yeni sözleşme imzalanan Dilek Kart, yine geçtiğimiz salı günü görevine başlayan bir başka idareci oldu. Uzun süredir emek verdiği Sarayönü Devlet Hastanesi'nde Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürlüğü görevine getirilmesinden dolayı mutlu olduğunu kaydeden Dilek Kart, "Sarayönü gelini olduğum için artık buralı olduk. Bu ilçeyi kendi memleketim olarak görüyorum. Sarayönü'ne hizmet etmekten mutluluk duyacağım. Elimizden gelenin en iyisini yapma gayretinde olacağız." şeklinde konuştu.

Erdal Potuk kimdir?

1971 Sarayönü doğumlu olan Erdal Potuk, ilkokul ve ortaokul eğitimini Sarayönü'nde aldıktan sonra Atatürk Sağlık Meslek Lisesi'ne gitti. Atatürk Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesini kazanan Erdal Potuk, mezun olduktan sonra 1991 yılında sağlık memuru olarak Selçuklu 1 Nolu sağlık ocağında meslek hayatına başladı. 2005-2015 tarihleri arasında Selçuklu İlçe Sağlık Müdürlüğü'nde görev yapan Potuk, 2016 yılında Beyhekim Devlet Hastanesi'ne İdari ve Mali İşler Müdür Yardımcısı olarak atandı. 12 Aralık 2017 tarihi itibariyle Sarayönü Devlet Hastanesi'nde İdari ve Mali İşlet Müdürü olarak göreve başladı.

Dilek Kart kimdir?

1986 Isparta doğumlu olan Dilek Kart, ilk, orta ve lise eğitimini Isparta'da aldı. Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi Hemşirelik bölümünden mezun olan Kart, 2008 yılında Afyon Kocatepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde hemşire olarak göreve başladı. 2009 yılında Konya Eğitim Araştırma Hastanesine atanan Kart, 2010 yılında Sarayönü'ne atandı. Dilek Kart, aynı zamanda Sarayönü'nde evlenerek dünya evine girdi. Yaklaşık 7 yıldır Sarayönü'nde görev yapan Kart, 12 Aralık 2017 tarihi itibariyle Sarayönü Devlet Hastanesi'nde Sağlık bakım Hizmetleri Müdürü olarak göreve başladı.

Etiketler :