Hasta sayısı dip yaptı

Hasta sayısı dip yaptı
Koronavirüs salgını sebebiyle Sarayönü Devlet Hastanesi’nden faydalanan hasta sayısı dip seviyeyi gördü. Salgından sonra hastaneden yararlanan hasta sayısı, önceki dönemlere göre beş kat düştü.Salgın nedeniyle sadece acil...

Koronavirüs salgını sebebiyle Sarayönü Devlet Hastanesi’nden faydalanan hasta sayısı dip seviyeyi gördü. Salgından sonra hastaneden yararlanan hasta sayısı, önceki dönemlere göre beş kat düştü.

Salgın nedeniyle sadece acil vakalar ve kritik sağlık sorunu yaşayanlar hastanelere başvuruyor. Bu gibi durumlarda sağlık hizmetleri veriliyor ancak acil olmayan tedaviler, koronavirüs salgınının sonrasına erteleniyor.

Hastalar da, virüs kapma riskinden dolayı acil durumlar dışında hastanelere başvurmayı tercih etmiyor. Ancak bu durum, bazı hastalıkların ilerlemesi riskini doğuruyor. Polikliniklerde ve acil serviste yoğunluk büyük oranda azaldı. Buna sadece zorunlu olmayan tedavi ve ameliyatların ertelenmesi değil, halkın hastanede koronavirüs kapma korkusu da sebep oluyor.

Bir sağlık sorunundan şikayetçi olanlar, hastaneye gitmek yerine evde beklemeyi ya da kendi geçici çözümlerini bulmayı tercih ediyor. Hastanelerde koronavirüs olması tehdidi, bu kişileri yaşadıkları diğer sağlık sorunundan daha çok korkutuyor.

Nisan ayı içerisinde Sarayönü Devlet Hastanesi Polikliniklerine 659 hasta başvururken, geçtiğimiz yılın aynı dönemi hastaneden 2 bin 933 kişi yararlanmıştı. Aynı şekilde acil serviste de ciddi bir düşüş yaşandı. Yine Nisan ayı içerisinde acil servise 959 kişi başvururken, geçtiğimiz yılın aynı dönemi acil servisten 2 bin 720 kişi yararlanmıştı.