Hasan Alakay aday oldu

Hasan Alakay aday oldu
Sarayönü'nün Başhüyük mahallesinden emekli öğretmen, çiftçi ve emlakçı Hasan Alakay, Sarayönü Ziraat Odası seçimleri için Başhüyük mahallesinden delege adayı olduğunu açıkladı. Alakay, delege seçildiği takdire de Ziraat...

Sarayönü'nün Başhüyük mahallesinden emekli öğretmen, çiftçi ve emlakçı Hasan Alakay, Sarayönü Ziraat Odası seçimleri için Başhüyük mahallesinden delege adayı olduğunu açıkladı. Alakay, delege seçildiği takdire de Ziraat Odası Başkanlığı'na aday olacağını belirtti.

Hasan Alakay, yaptığı açıklamada, "Sarayönü Ziraat Odası, ilçemizin en önemli ve gözde kurumlarından biridir. Bu kurumun en iyi şekilde yönetilmesi gerekmektedir. Profesyonel bir yönetim ile Ziraat Odası'nın sahip olduğu ciddi bütçeyi en verimli şekilde kullanarak tamamen çiftçilerimizin ve bölge tarımının kalkınması için mücadele etmek istiyorum." dedi.

Hasan Alakay kimdir?

1952 Başhüyük doğumlu olan Hasan Alakay, Karayolları 4 Bölge trafik muayene istasyonunda 4 yıl çalıştıktan sonra Osmaniye'nin Kadirli ilçesine Fen Bilgisi Öğretmeni olarak atandı. 2003 yılında Konya Yukarıpınarbaşı köyünde emekli oldu.

Emeklilik sonrası Başhüyük'te sulu tarıma geçişin öncülüğünü yaparak derin kuyularının açılmasına katkıda bulundu. Başhüyüklü çiftçilerle birlikte imece usulü 20 kilometrelik yeşil hat projesini hayata geçmesi ve tarla yollarının yapımında çaba sarf etti.

8 yıldır ise emlak sektöründe hizmet veriyor.