Halk Pazarı şenlendi

Halk Pazarı şenlendi
Sarayönü'nde geçtiğimiz bir ay boyunca aşırı kar yağışı ve soğuktan dolayı kurulamayan halk pazarına, geçen Çarşamba günü vatanhdaşlar büyük ilgi gösterdi.Sarayönü geçtiğimiz son 4 hafta son yılların en etkili kar...

Sarayönü'nde geçtiğimiz bir ay boyunca aşırı kar yağışı ve soğuktan dolayı kurulamayan halk pazarına, geçen Çarşamba günü vatanhdaşlar büyük ilgi gösterdi.

Sarayönü geçtiğimiz son 4 hafta son yılların en etkili kar yağışına şahit olurken, Çarşamba günü kurulan pazara dışarıdan pazarcı esnafı gelememişti. Pazar kurulamadığı için ihtiyaçlarını marketten gideren vatandaşlar, günlerini idare ederek geçirdi.

Geçtiğimiz hafta bahar aylarını aratmayan günlerin ardından, Çarşamba günü kurulan pazara vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Taze sebze ve meyve ihtiyaçlarını pazardan gideren vatandaşların ilgisi nedeniyle, Halk Pazarı son zamanların en hareketli gününe şahit oldu. Bayram arefelerini aratmayacak derecede kalabalık olan müşterilerin ilgisinden memnun olan pazarcı esnafının da yüzü güldü.

Soğuk ve yağışlı hava nedeniyle geçtiğimiz haftalarda pazar kurulamamasından dolayı ekmek parası kazanamadıklarını ifade eden pazarcılar; "Soğuk ve yağışlı havalar biz pazarcı esnafını çok etkiledi. Ama yine de yağan karlardan dolayı bizlerde çok mutluyuz. Allah milletimizi kuraklıkla ve kıtlıkla terbiye etmesin. Bu hafta işlerimiz oldukça açıldı ve vatandaşın gösterdiği ilgi önceki haftaların açığını bir nebze olsun kapattı"  şeklinde konuştular.