H.Cumhuriyet projelerine açılış yapıldı

H.Cumhuriyet projelerine açılış yapıldı
Sarayönü’ne bağlı Ladik mahallesinde Halıcı Cumhuriyet İlkokulu bünyesinde oluşturulan, Z-Kütüphane, dil sınıfı ve kitaplarım çiçek açtı projelerinin açılışı gerçekleştirildi.Açılış Sarayönü İlçe Milli Eğitim...

Sarayönü’ne bağlı Ladik mahallesinde Halıcı Cumhuriyet İlkokulu bünyesinde oluşturulan, Z-Kütüphane, dil sınıfı ve kitaplarım çiçek açtı projelerinin açılışı gerçekleştirildi.

Açılış Sarayönü İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Şişman’ın katılımı ile gerçekleştirildi. Kitaplarım çiçek açtı projesi kapsamında öğrencilere kitap dağıtıldı. Bunun yanı sıra Z-Kütüphane ve dil sınıfları ziyaret edildi.Watch Full Movie Online Streaming Online and Download

Halıcı Cumhuriyet İlkokulu Müdürü Basri Doğanay, okul bünyesinde gerçekleştirdikleri çalışmalar ile ilgili bilgi verdi. Okul olarak bireylerin ve toplumların ancak okuyarak, çalışarak ilerleyebileceğinin bilincinde olduklarını anlatan Doğanay, “öğrenmenin en hızlı ve kalıcı olduğu yaşların 0-6 yaş aralığı olduğunu bilerek ve anasınıfı öğrencilerimizi de dahil ederek, öğrencilerimizde okuma alışkanlığı oluşturmayı hedefledik. Bunun için gerekli ön hazırlıkları yaparak Konya Büyükşehir Belediyesi’nin de desteğiyle okulumuzda z-kütüphane  açılmasını sağlayıp öğrencilerimizin hizmetine sunduk. Ayrıca erken çocukluk döneminde anasınıfı öğrencilerimize kitap sevgisi ve okuma alışkanlığı kazandırmak için bir proje tasarladık.” dedi.

Proje detaylarından bahseden Okul Müdürü Doğanay, “kitaplarım çiçek açtı projesi kapsamında okumuz tarafından tüm anasınıfı öğrencilerine birer proje çantası ve saksı temin ettik. Ayrıca anasınıfımıza yaklaşık 200 adet kitap aldık. Projemizde öğrencilerimiz haftanın 3 günü sınıf kitaplıklarından ödünç alacakları kitapları, proje çantalarına koyarak evlerine götürecek ve velilerimiz evde bu kitapları çocuklarına okuyacak. Ertesi gün öğrencilerimiz, okunan kitapları okula geri getirecek ve başka bir kitap alacaktır. Mayıs ayının sonuna kadar dinleme yoluyla kitap okumuş olan çocuklarımızın okumuş oldukları her kitap için anasınıfı öğretmenlerimiz kitabın adının yazılı olduğu bir çiçek şeklini saksılarımıza ekleyecektir. Böylece mayıs ayının sonuna kadar öğrencilerimizin en az 50 kitap okuması hedeflenmiştir.” şeklinde konuştu.