Güç artırımında erteleme

Güç artırımında erteleme
Sarayönü’nde sanayi esnafları tarafından dile getirilen güç artırımı konusunda MEDAŞ’tan açıklama geldi. Sarayönü MEDAŞ İşletme Şefi Kani İrfan Kaplan Güç artırımı çalışmalarının 4 ay ertelendiğini duyurdu.Geçtiğimiz...

Sarayönü’nde sanayi esnafları tarafından dile getirilen güç artırımı konusunda MEDAŞ’tan açıklama geldi. Sarayönü MEDAŞ İşletme Şefi Kani İrfan Kaplan Güç artırımı çalışmalarının 4 ay ertelendiğini duyurdu.

Geçtiğimiz günlerde Sarayönü sanayisinde ağaç işleri sektöründe faaliyet gösteren esnaflar, elektrik kullanımı ile ilgili olarak belirlenen limitlerin üzerinde güç sarf ettikleri gerekçesiyle MEDAŞ tarafından güç artırımına zorlandıklarını dile getirmişlerdi. Kış dönemi olmasından ve yaşanan ekonomik krizden dolayı 5 bin lirayı bulan masrafların altından kalkamayacaklarını belirten esnaflar dert yanmıştı.

Esnafların dile getirdiği bu mağduriyetlerle ilgili olacak çalışma başlatan Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak ve Ak Parti İlçe Başkanı Adnan Tayyiboğlu’nun girişimleri sonuç verdi. Yapılan görüşmelerin ardından güç artırımı çalışmaları dört ay ertelendi.

Konu hakkında açıklamada bulunan Sarayönü MEDAŞ İşletme Şefi Kani İrfan Kaplan; “Bu uygulamalar bizim inisiyatifimizde olan çalışmalar değil. Yönetmelikler çerçevesinde bu çalışmaları gerçekleştiriyoruz. Yönetmeliğe göre elektrik enerjisi kapasitesinin sayaçla ölçülen azami değerinin anlaşma gücünü aşmaması gerekir.

Mevcut panolarda kapasitesinin çok üzerinde yük binmektedir. Bu da birçok riski artırmaktadır. Şebeke kablolarının yanma tehlikesi makine teçhizatın zarar görmesi gibi.

Söz konusu güç artırımı esnaflarımızın yararına olan bir durum. İşletmelerin güç sarfiyatına uygun olarak yeterli altyapının bulunması gerekiyor. Uygun altyapı bulunmadığında yine işletmelerin makine ve ekipmanları ciddi zararlar görebilir. Ancak kış dönemi olması ve yaşanan ekonomik sıkıntılar göz önünde bulundurularak Genel Müdürlüğümüzle yaptığımız görüşmeler neticesinde çalışmaların tamamlanması için işletmelere ek süre verilmesi kararlaştırılmıştır” dedi.