Gıda denetimine ortak olun

Gıda denetimine ortak olun
Sarayönü Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada “Alo 174 Gıda” hattı ile vatandaşların gördüğü uygunsuzlukları ihbar ederek gıda denetimlerine ortak olabilecekleri ifade edildi.Sarayönü Tarım ve Orman...

Sarayönü Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada “Alo 174 Gıda” hattı ile vatandaşların gördüğü uygunsuzlukları ihbar ederek gıda denetimlerine ortak olabilecekleri ifade edildi.

Sarayönü Tarım ve Orman Müdürlüğü Gıda Kontrolörü Derya Yarpuz yaptığı açıklamada, “ALO 174 Gıda Hattı tüketicinin gıda güvenilirliğini ile ilgili her türlü ihbar ve şikâyette ilgili mercie kolay bir şekilde ulaşabilmesi, iletişimin tek merkezden yönlendirilmesi, tüketiciye en kısa zamanda dönüş yapılabilmesi amacı ile kurulmuştur. Şikayetler ALO 174 hattını arayarak, [email protected] adresine e-posta gönderilerek, ALO 174 mobil uygulaması veya web adresi üzerinden canlı destek yoluyla oluşturulur. ALO 174 Gıda Hattına gıda güvenilirliği ile ilgili her türlü ihbar, şikayet ve bilgi alma başvuruları yapılabilir. Şikayet kaydı oluşturulabilmesi için öncelikle; şikayet edenin kimlik bilgileri ve şikayet edilen işletmenin açık adresi, şikayet edilen işletmenin tabela adı, şikayetin açık ve net ifade edilmesi gerekmektedir.” dedi.

Şikayetler hızlıca değerlendiriliyor

Başvurularla ilgili bilgi veren Yarpuz, “Şikayetlerin sonuçlandırılma süresi; şikayetin risk durumuna ve şikayetin iletildiği İl Müdürlüğünün yoğunluğuna göre değişiklik göstermektedir. Bu süre Türkiye genelinde ortalama 15 gündür. Şikayetlerin takibi; şikayet sahibi tarafından ALO 174 hattı aranarak ya da T.C. Kimlik Numarası iletilerek www.alo174.gov.tr adresinden yapılmaktadır. Şikayette bulunan başvuru sahibinin kimlik bilgilerini paylaşması gerekmektedir. Şikayette bulunan başvuru sahibinin kimlik bilgileri üçüncü şahıslarla paylaşılmamaktadır.” şeklinde konuştu.

Sonuç vatandaşlara bildiriliyor

Sonuçların vatandaşlara bildirildiğini kaydeden Yarpuz, şunları söyledi: “E-posta yoluyla oluşturulan kayıtlarınız için başvuru numaranız e-posta olarak gönderilmektedir. Telefon yoluyla oluşturduğunuz kayıtlarda ise sözlü olarak başvuru numaranız aktarılır. TC Kimlik numaranızla kaydınızı www.alo174.gov.tr adresinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-posta adresi ve/veya GSM numarası bildirmeniz durumunda belirtilen e-posta adresine ve/veya GSM numaranıza başvurunuzun sonuçlandığına dair bilgi mesajı gönderilmektedir.”