"Geziyorum, okuyorum, öğreniyorum" projesi tamamlanıyor

"Geziyorum, okuyorum, öğreniyorum" projesi tamamlanıyor
Sarayönü Belediyesinin, lise öğrencilerine yönelik olarak hazırladığı “Geziyorum, Okuyorum, Öğreniyorum” projesi kapsamında temel dini bilgiler kitabından sorumlu tutulan öğrencilere sınav yapıldı. Öğrencilere...

Sarayönü Belediyesinin, lise öğrencilerine yönelik olarak hazırladığı “Geziyorum, Okuyorum, Öğreniyorum” projesi kapsamında temel dini bilgiler kitabından sorumlu tutulan öğrencilere sınav yapıldı. Öğrencilere dini, maddi, manevi ve milli yönlerden destek sağlayacak projenin sınav sonuçları belli oldu. Sınav sonuçlarına göre İmam Hatip Liseleri kategorisinde Ladik Ahmet Hüdai Anadolu İmam Hatip Lisesi'nden Emine Gedek birinci oldu. Diğer liseler kategorisinde ise Mehmet Emine Akdoğan Anadolu Lisesi'nden Halime Tınas birinci oldu.

Sarayönü Belediyesi, lise öğrencilerine yönelik olarak hazırladığı kapsamlı projede sona geldi. Daha önce tüm lise öğrencilerine temel dini bilgiler kitabı dağıtan Sarayönü Belediyesi, bu kitaptan sorumlu tuttuğu öğrencilere yapılan sınavın ardından başarı sağlayanları ödüllendirilecek. Bu şekilde öğrencilerin dini bilgilerini pekiştirmeyi hedefleyen Sarayönü Belediyesi, ödül olarak öğrencileri Bursa ve Çanakkale ye götürerek milli ve manevi yönden de destekleyecek. Ayrıca başarılı öğrencilere bilgisayar ve altın gibi ödüller verilecek.

Yapılan sınav sonuçlarına göre İmam Hatip Liseleri kategorisinde Ladik Ahmet Hüdai Anadolu İmam Hatip Lisesi'nden Emine Gedek birinci, Sarayönü Anadolu İmam Hatip Lisesi'nden Muhammed Baran ikinci, Sevcan Çalıcı üçüncü, Müftülük Kuran Kursu'ndan Fatmanur Doğan dördüncü oldu.

Diğer liseler kategorisinde Mehmet Emine Akdoğan Lisesi'nden Halime Tınas birinci, Şehit Ramazan Akyürek Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi'nden Erkan Karayer ikinci, Mehmet Emine Akdoğan Anadolu Lisesi'Nden Kübra Çöm üçüncü, Sıdıka Karaçay dördüncü oldu.

Sınavda ilk 60'a giren 120 öğrenci önümüzdeki hafta Çanakkale ve Bursa gezisine götürülecek. Bunun yanı sıra birincilere dizüstü bilgisayar, ikincilere tablet bilgisayar, üçüncülere yarım altın, dördüncülere çeyrek altın hediye edilecek.

MEAAL'den büyük başarı

Sınavda başarılı olarak geziye katılmaya hak kazanan öğrencilerin 52 tanesi Mehmet Emine Akdoğan Anadolu Lisesi'nden, 5 tanesi Sarayönü Çok Programlı Anadolu Lisesi'nden 1 tanesi Şehit Ramazan Akyürek Anadolu Lisesi'nden 2 tanesi Necip Fazıl Kısakürek Mesleki Teknik Anadolu Lisesi'nden çıktı. Diğer grupta ise Sarayönü Anadolu İmam Hatip Lisesi'nden 42, Ahmet Hüdai Anadolu İmam Hatip Lisesi'nden 14, Müftülük Kuran Kursu'ndan 4 kişi geziye katılmaya hak kazandı.

Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, yaptığı açıklamada ilçede eğitim gören 1330 öğrenciye ulaşarak temel dini bilgiler ve temel değerlerin öğrenilmesi, bunun yanından milli değerlere hassas öğrenciler yetiştirilmesi için bu projeyi hazırladıklarını söyledi.

Projenin amaçlarından bahseden Solak, “Öğrencilerimizin İtikat, Ahlak, İbadet, Siyer gibi Temel Dini Bilgi düzeylerini yükselterek toplumda daha saygılı, hoşgörülü bireyler yetişmesine ve Çanakkale Gezisi ile milli değerlerin yükseltilmesine katkı sağlamak istiyoruz. Projemizde Kaymakamlığımız, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve Müftülüğümüz ile iş birliği yaptık” dedi.