"Geziyorum, okuyorum, öğreniyorum" ödülleri dağıldı

"Geziyorum, okuyorum, öğreniyorum" ödülleri dağıldı
Sarayönü Belediyesinin, lise öğrencilerine yönelik olarak hazırladığı “Geziyorum, Okuyorum, Öğreniyorum” projesi tamamlandı. Proje kapsamında temel dini bilgiler kitabından sorumlu tutulan öğrencilerden, sınavda...

Sarayönü Belediyesinin, lise öğrencilerine yönelik olarak hazırladığı “Geziyorum, Okuyorum, Öğreniyorum” projesi tamamlandı. Proje kapsamında temel dini bilgiler kitabından sorumlu tutulan öğrencilerden, sınavda başarı sağlayanlar ödüle layık görüldü. Derece yapan öğrenciler, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nda ödüllerine kavuştu.

Öğrencilere dini, maddi, manevi ve milli yönlerden destek sağlayacak olan projenin sınav sonuçlarına göre sekiz öğrenci ödüllendirildi.

Yapılan sınav sonuçlarına göre İmam Hatip Liseleri kategorisinde Ladik Ahmet Hüdai Anadolu İmam Hatip Lisesi'nden Emine Gedek birinci, Sarayönü Anadolu İmam Hatip Lisesi'nden Muhammed Baran ikinci, Sevcan Çalıcı üçüncü, Müftülük Kuran Kursu'ndan Fatmanur Doğan dördüncü oldu.

Diğer liseler kategorisinde Mehmet Emine Akdoğan Lisesi'nden Halime Tınas birinci, Şehit Ramazan Akyürek Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi'nden Erkan Karayer ikinci, Mehmet Emine Akdoğan Anadolu Lisesi'Nden Kübra Çöm üçüncü, Sıdıka Karaçay dördüncü oldu.

Sınavda iki kategoride de ilk 60'a giren 120 öğrenci Çanakkale ve Bursa gezisine götürüldü. Bunun yanı sıra birincilere dizüstü bilgisayar, ikincilere tablet bilgisayar, üçüncülere yarım altın, dördüncülere çeyrek altın hediye edildi.

Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, yaptığı açıklamada ilçede eğitim gören 1330 öğrenciye ulaşarak temel dini bilgiler ve temel değerlerin öğrenilmesi, bunun yanından milli değerlere hassas öğrenciler yetiştirilmesi için bu projeyi hazırladıklarını söyledi.

Gayet olumlu sonuçlar aldıklarını anlatan Solak, "Bu projeye katılan öğrencilerimizin hemen hemen hepsinde güzel izler bıraktığımıza inanıyorum. Başarı kontenjanına girerek Çanakkale ve Bursa gezisine gitme hakkı kazanan öğrencilerimizin gezi esnasında gözlerinde parlayan ışığı ve heyecanlarına şahit oldum. Bunun yanında 1130 öğrencimizin tamamına temel dini bilgiler kitabını okutmuş oldum. Gelecek sene de aynı projeyi tekrarlamayı düşünüyoruz." dedi.