Gereksiz antibiyotik kullanımı bitecek

Gereksiz antibiyotik kullanımı bitecek
Sağlık Bakanlığı tarafından antibiyotiklerin gereksiz kullanımı ve bakterilerin de antibiyotiklere dirençli olması nedeniyle başlatılan Beta Testi Uygulaması'na Sarayönü'nde de başlandı. Kamu hastaneleri ve aile hekimliklerinde...

Sağlık Bakanlığı tarafından antibiyotiklerin gereksiz kullanımı ve bakterilerin de antibiyotiklere dirençli olması nedeniyle başlatılan Beta Testi Uygulaması'na Sarayönü'nde de başlandı. Kamu hastaneleri ve aile hekimliklerinde yürütülen Beta Testi Uygulaması ile gereksiz antibiyotik kullanımının önüne geçilmesi hedefleniyor.

Gereksiz antibiyotik kullanım oranının yüksek olduğu ülkemizde bakterilerin antibiyotiklere direnç kazanmasını engellemek için hızlı tanı kiti uygulaması başlatıldı. Geçtiğimiz günlerde Sarayönü Devlet Hastanesi'nde uygulamaya başlanılan beta testi için çocuk polikliniğine öncelik verildi. Şimdilik sınırlı sayıda gelen testler çocuk polikliniğinde gerekli görülen hastalar için kullanılıyor. Beta testi ücretsiz olarak yapılıyor. Hastanın boğazından alınan bir örnek, ilaca gerçekten ihtiyaç olup olmadığını ortaya çıkarıyor. Yalnızca 5 dakikada sonuç veren testin reçetelere yazılan antibiyotik sayısını azaltması bekleniyor. İlerleyen süreçte ihtiyaç duyulan tüm poliklinikler, acil servis ve aile sağlığı merkezinde yaygın olarak testin kullanılmasına başlanacak.