Geçmişten Günümüze Dini Kitaplar

Geçmişten Günümüze Dini Kitaplar
Yazı medeniyet tarihinin en önemli buluşlarındandır. Yazının bulunmasıyla zamanla ortaya çıkan kitaplarsa uygarlıkların medeniyet seviyelerini etkilemiş, insanı insan yapan geliştiren en önemli araç olmuştur. İlk yazılan...

Yazı medeniyet tarihinin en önemli buluşlarındandır. Yazının bulunmasıyla zamanla ortaya çıkan kitaplarsa uygarlıkların medeniyet seviyelerini etkilemiş, insanı insan yapan geliştiren en önemli araç olmuştur. İlk yazılan kitaplar da 

dini kitaplar

 olmuştur.

Din geçmişten günümüze insanoğlunun en merak ettiği konu olmuş üzerine çok yazılıp çizilmiştir. Dini kitaplar da bu anlamdaki ihtiyacı gidermiş, gidermeye de devam edecektir. Hemen her dini anlatan, öğreten kitaplar bulmak artık oldukça kolay ve ulaşılır olmaktadır.

Geçmişten Günümüze Dini Kitaplar

Dini Kitapların Konuları Nelerdir?

Dini kitaplar adından da anlaşılacağı üzere, dinler hakkında yazıların olduğu kitaplardır. İslamiyetten Hristiyanlığa, Budizme daha başka dünya dinlerini konu alır. Kimilerinin amacı bu dinleri öğretmek olduğu gibi, kimileri de sadece araştırma amacı güdülerek yazılan eserlerdir.

Dinler hakkındaki efsaneler, mitler, hikayeler konu edilir. Hemen her din hakkında neredeyse bir efsane mutlaka vardır. Dini kitaplar bu efsanelerin doğruluğunu da açıklama gibi görevler edinir. Dinlerin kuralları kaideleri önem verdikleri konular hakkında da geniş bilgiler sunar.

Dini Kitap Meraklılarına Tavsiyeler

  • Din Sosyolojisi / Abdurrahman Kurt
  • Mutluluğun Kazanılması / Farabi
  • Din ve Beyin Temel Prensipleri Aynı / Gazi Özdemir
  • İlm-i Nefs: İslam Kozmolojisi William C. Chittick
  • Aleviliğin Gizli Tarihi Demirin Üstünde Karınca İzi / Erdoğan Çınar
  • Kelam Tarihi / Selim Özarslan

Bunun gibi daha birçok eseri 

Etiketler :