Gaziler madalyalarını aldı

Gaziler madalyalarını aldı
Sarayönü’nde, Kıbrıs Barış Harekatı’nda görev alan gazilere madalyaları ve beratları verildi. Daha madalyaları verilen dört gazinin ardından iki gazi daha madalyalarına kavuşmanın gururunu yaşadık. Gazilerin madalyalarını...

Sarayönü’nde, Kıbrıs Barış Harekatı’nda görev alan gazilere madalyaları ve beratları verildi. Daha madalyaları verilen dört gazinin ardından iki gazi daha madalyalarına kavuşmanın gururunu yaşadık. Gazilerin madalyalarını Kaymakam Abdulkadir Okay takdim etti.

Sarayönü’nde Kıbrıs Barış Harekatı'na katılan gazilere Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti tarafından gönderilen madalyaları düzenlenen törenle teslim edildi.

Kıbrıs Barış Harekatı'nda görev alan ve Sarayönü’nde ikamet eden gazileri onurlandırmak üzere Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) tarafından gönderilen "Milli Mücadele Madalyası ve Beratı", Kaymakam Abdulkadir Okay tarafından kahraman gazilere teslim edildi.

Törende konuşan Kaymakam Okay, "Bundan 45 yıl önce, 1974 yılında Kıbrıs'taki soydaşlarımızı zulümden kurtarmak için gazilerimiz Kıbrıs'a gitmişlerdi. Büyük başarı gösterdiler, zafer kazandılar ve büyük bir millet olduğumuzu bir kez daha orada gösterdiler. Biz gazilerimizin, şehitlerimizin bu aziz vatanımız için yaptıklarını elbette hiçbir şeyle ödeyemeyiz" dedi.