Gaziler günü kutlandı

Gaziler günü kutlandı
Sarayönü'nde düzenlenen törenle 19 Eylül Gaziler Günü, tüm yurtta olduğu gibi ilçemizde de kutlandı. Gazi ve gazi yakınlarının da katıldığı tören Hükümet Konağı bahçesinde gerçekleştirildi.Törene, Kaymakam Tarık Bahadır,...

Sarayönü'nde düzenlenen törenle 19 Eylül Gaziler Günü, tüm yurtta olduğu gibi ilçemizde de kutlandı. Gazi ve gazi yakınlarının da katıldığı tören Hükümet Konağı bahçesinde gerçekleştirildi.

Törene, Kaymakam Tarık Bahadır, Belediye Başkanı Nafiz Solak, kamu kurum ve kuruluşlarının idarecileri ve STK temsilcileri katıldı.

Hazırlanan tören, Salı günü Atatürk Anıtı'na çelek konulmasıyla başladı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla birlikte Türk Bayrağı göndere çekildi.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmada ise Uzman Jandarma Serkan Yaşar, şu ifadelere yer verdi: " Bugün, tarih sahnesinde görüldüğü andan itibaren bağımsızlığı ile dünyaya örnek olmuş, kutsal vatan topraklarının bölünmez bütünlüğünü korumak uğrunda, üstün cesaret ve feragat örneği göstererek canını ortaya koyan ve "gazilik" onuruyla yüceltilen gazilerimizin günüdür. Bugün aynı zamanda, Türkiye Büyük Millet Meclisinin, Türk ulusunun vefa duygusunun bir borcu olarak, Türkiye Cumhuriyetinin eşsiz önderi Mustafa Kemal Atatürk'e gazi unvanı verdiği günün de yıl dönümüdür. Türk ulusunun bu mutlu gününü kutlamanın heyecanı içindeyiz. Gönülleri vatan sevgisiyle dolu, düşman karşısında göğüslerine ördükleri çelikten duvarla düşman elinin yurt toprağına uzanmasına izin vermeyen kahraman gezilerimiz; yazdığınız cesaret destanları ile Türk ulusunun hafızasına kazınan adlarınız, zamanın unutkanlığına uğramaksızın, sonsuza kadar yaşayacak ve karşılaştığımız tüm olumsuzluklarda bu kahramanlıklarınız bizlere güç vermeye devam edecektir."

Konuşmanın ardından tören tamamlandı. Törenin bitiminde ise Kaymakam Tarık Bahadır ve ilçe protokolü, Kaymakamlık makamında gazilerle görüşüp, bir süre sohbet ederek teşekkür etti.