Futbol okulu değer katıyor

Futbol okulu değer katıyor
Sarayönü Belediyespor Kulübü tarafından geçtiğimiz ay içerisinde açılan yaz spor okulu, çocuklara önemli değerler katıyor. Çocukların kaliteli zaman geçirmesini, fiziksel gelişim ve becerilerini arttırması için büyük önem...

Sarayönü Belediyespor Kulübü tarafından geçtiğimiz ay içerisinde açılan yaz spor okulu, çocuklara önemli değerler katıyor. Çocukların kaliteli zaman geçirmesini, fiziksel gelişim ve becerilerini arttırması için büyük önem arz eden yaz spor okulu, aynı zamanda yeteneklerin keşfedilip futbol camiasına kazandırılmasına da olanak sağlayacak. Şimdiden meyvelerini vermeye başlayan yaz spor okulundan seçilen çocuklar, U-11 liginde mücadele etmeye başladı. Sarayönü Belediyespor Teknik Direktörü Niyazi Kart, futbol okullarını kulübün geleceği olarak gördüklerini söyledi. Kart, çocukların yeşil beyazlı forma altında mücadele etmeden önce kendilerine olan güvenlerini artırmayı hedeflediklerini söyledi.

Bu sezon okul takımları ve futbol okulunu önemseyen ve bu doğrultuda çeşitli politikalar üreten Sarayönü Belediyespor, kulübü geleceğe taşımak, çocukların spor yapmasını ve kaliteli zaman geçirmesini sağlamak için yoğun mesai harcıyor.

Yaz futbol okulu ile ilgili bilgi veren Sarayönü Belediyespor Teknik Direktörü Niyazi Kart yaptığı açıklamada, "Her şeyden önce çocuklarımızın topluma faydalı bireyler olarak yetişmeleri eğitim programımızın öncelikli maddesidir. Futbol okullarımızda bir taraftan bedensel gelişimlerine katkı sağlarken, diğer taraftan zihinsel gelişimlerini ve sosyal hayatlarını zenginleştirebilmenin çabası içindeyiz. Çocuklarımız yeşil beyazlı forma altında mücadele etmeden önce burada önce kendilerine olan güvenlerini artırmaya gayret ediyoruz. Bunun yanı sıra takım olma bilinci ve çevreleriyle iletişim kurma becerilerini geliştirmeyi amaçlıyoruz. Burasının gerçek manada bir okul olduğunu unutmamamız gerekiyor" dedi.

Sonuçlar umut verici

Güzel sonuçlar elde etmeye başladıklarını anlatan Kart, "Futbol okullarında temel eğitimleri alan çocuklarımızın ne kadar disiplinli ve özverili mücadele ettiğini, kısa zaman içinde takım olma hüviyetini nasıl kazandıklarını U-11 liginde şahit oluyoruz. Çocuklarımız futbol okulunda sadece iyi futbol oynamayı değil, aynı zamanda hem oynadıkları futboldan keyif almayı hem de dayanışma ruhuyla neler yapılabileceğini göstermeye çalışıyoruz." şeklinde konuştu.

Üst kategorilere taşımak istiyoruz

Bundan sonraki dönemlerde futbol okullarına büyük önem verileceğine işaret eden Niyazi Kart, "Sayın başkanımız Nafiz Solak, kulübümüzün geleceğinin alt yapıya yapılan yatırımlardan geçtiğini her sözünde ifade etmekte ve bunun için bütün imkânları seferber etmektedir. Elde edeceğimiz başarıların futbol okulumuza ilgiyi arttıracağını düşünüyorum. Bu konuya daha çok eğilmemiz gerektiğinin de ayrıca farkındayız. Bizler de daha eğitimli, daha sağlıklı, bireysel becerileri gelişmiş, çabuk ve doğru karar verebilen, iyi insan, iyi futbolcu olabilecek çocuklarımızı bir üst kategoriye taşımak için bundan böyle çok daha yoğun mesai harcayacağız." dedi.

Futbol okullarını kulübün geleceği olarak gördüklerini ifade eden Kart, futbol okullarının bugün kulübün geldiği noktaya bakıldığında hiç olmadığı kadar önem arz ettiğini de sözlerine ekledi.