Fırtına yolları kapattı

Fırtına yolları kapattı
Konya'da, kar, tipi ve buzlanma nedeniyle Konya-Afyonkarahisar kara yolu çift yönlü olarak ulaşıma kapandı.Cuma ve Cumartesi günü etkili olan kar yağışı Sarayönü’nün diğer bölgelerle ulaşımını sağlayan yolları ulaşıma...

Konya'da, kar, tipi ve buzlanma nedeniyle Konya-Afyonkarahisar kara yolu çift yönlü olarak ulaşıma kapandı.

Cuma ve Cumartesi günü etkili olan kar yağışı Sarayönü’nün diğer bölgelerle ulaşımını sağlayan yolları ulaşıma kapattı. Cumartesi günü etkili olan kar fırtınası nedeniyle Konya yolunda çok sayıda kaza meydana geldi. Gelemiş mevkiinde kaza yapan araçlar nedeniyle uzun süre yol kapalı kaldı. Birçok araç Konya yolunda mahsur kaldı.

Yoğun kar ve buzlanma nedeniyle Konya-Afyonkarahisar kara yolunda çok sayıda maddi hasarlı kaza meydana geldi. Karayolları ve trafik ekipleri, kazalar ve yolda kalan araçlara müdahale edilmesi için aralıksız bir çalışma yürüttü.

Yoğun kar ve tipi nedeniyle mahsur kalan araçların olduğu Konya-Afyonkarahisar kara yolu da şehir merkezi istikametinden itibaren ulaşıma kapatıldı. Afyonkarahisar istikametinden şehir merkezine gelen araçlar da Sarayönü ilçesi mevkisinde bekletildi.

Karayolları ekiplerinin yaptığı kar küreme ve tuzlama çalışmasının ardından yollar yeniden trafiğe açıldı. Pazar günü hava şartlarının normale dönmesinin ardından trafik rahatladı.