Fırtına hayatı felç etti

Fırtına hayatı felç etti
Sarayönü'nde geçtiğimi hafta içerisinde meydana gelen kar fırtınası, günlük hayatı olumsuz etkiledi. Fırtınanın etkisiyle kapanan yollar birçok araç mahsur kaldı. Uzun saatler ilçeye elektrik verilemedi. Konya'da ve taşra...

Sarayönü'nde geçtiğimi hafta içerisinde meydana gelen kar fırtınası, günlük hayatı olumsuz etkiledi. Fırtınanın etkisiyle kapanan yollar birçok araç mahsur kaldı. Uzun saatler ilçeye elektrik verilemedi. Konya'da ve taşra mahallelerde yaşayan memurlar ve öğrencilerden bazıları güçlüklede olsa evine ulaşabilirken, ilçeden çıkamayan Sarayönü'nde otel ve pansiyonlarda kaldı. Sarayönü Belediyesi, kriz masası oluşturarak mağdur olan tüm vatandaşların yardımına koştu. Mobil telefonların şarj probleminden dolayı iletişim çöktü. Aracı yolda kalan vatandaşlardan bazıları, aracını olduğu yerde bırakarak gitmek zorunda kaldı. Fırtınanın sona ermesinin ardından ertesi gün tüm mağduriyetler giderildi.

Sarayönü'nde salı günü etkili olan kar fırtınası, hayatı felç etti. Öğle saatlerinde başlayan fırtınanın şiddetini arttırması ile ilçedeki elektrikler kesildi. Elektrik telleri koparken, trafolarda arızalar oluştu. Konya'da yaşayan memurlar, evlerine gidebilmek için mesaiden erken çıksalar da bu, yolda kalmalarına engel olmadı. Şiddetli fırtınanın yolları kapatması yüzünden ulaşım sağlanamadı. Birçok araç kayarak yoldan çıktı. Yolcu taşıma minibüsleri ve otomobiller yolda mahsur kaldı. İkindi saatlerinde trafik ekipleri, ilçeden çıkışları yasakladı.

Birçok araç mahsur kaldı

Okuldan çıkan birçok taşımalı eğitim öğrencilerinin servisi yolda mahsur kaldı. Çeşitli mahallelere giden öğrenci servislerini kurtarabilmek için çalışma başlatıldı. Sarayönü Belediyesi tarafından kriz masası oluşturuldu. Başkan Nafiz Solak'ın yönettiği kriz masasına ilçenin birçok yerinden telefon yağdı. Belediye ekipleri tamamen kapanan Ladik yolunu açmak için seferber oldu. Yolda kalan araçlar yüzünden iş makineleri çalışmakta zorlandı. Güçlükle de olsa Sarayönü-Ladik arası açılarak mahsur kalan araçlar kurtarıldı. İlçeden çıkan vatandaşlar yaklaşık 4 saatte Konya'daki evlerine ulaşabildi. Yine iş makineleri öğrenci servislerini kurtararak öğrencileri evlerine ulaştırdı.

İletişim çöktü

Yaklaşık 20 saat elektriksiz kalan ilçede iletişim ağıda çöktü. Şarjı biten telefonlar yüzünden sağlıklı iletişim sağlanamadı. Elektrik olmadığı için birçok kaloriferli ev soğuktan dondu. Jeneratörü olmayan vatandaşların kaloriferi çalışmadı. Kadınhanı girişinde meydana gelen zincirleme trafik kazası için takviye olarak çağrılan Sarayönü Acil Servis Ambulansı fırtınadan dolayı olay yerine ulaşamadı. Yine Konya-Afyon karayolunda meydana gelen kazalara daha kolay müdahale edebilmek için Sarayönü İtfaiyesi Kaza Kırım ekibi, karla kapanan yollardan dolayı anayola ulaşamayınca geri döndü.

Sarayönü Devlet Hastanesi'nde durumu ağır olan bir hastanın Konya'ya sevk edilme kararı alınmasının ardından hastayı taşıyan ambulans yolu açan iş makinesinin arkasından giderek hasta naklini gerçekleştirebildi.

Zincir ve çekme halatı olmayan hazırlıksız sürücüler büyük sıkıntı yaşadı. Sarayönü Belediyesi, acil bir durum haricinde fırtına dinene kadar vatandaşlara dışarı çıkmama uyarısında bulundu. Fırtınadan dolayı okullar çarşamba günü tatil edildi. Kara gömülen tırlar bir sonraki gün kurtarılabildi.