Fetih ve Kudüs gecesi düzenlendi

Fetih ve Kudüs gecesi düzenlendi
Sarayönü Anadolu Gençlik Derneği, geçtiğimiz günlerde Mekke'nin Fethi'ni anlatan bir program ve Kudüs gecesi düzenledi. Sarayönü Belediye Düğün Salonu'nda gerçekleştirilen programa vatandaşların ilgisi yoğun oldu. Cumartesi...

Sarayönü Anadolu Gençlik Derneği, geçtiğimiz günlerde Mekke'nin Fethi'ni anlatan bir program ve Kudüs gecesi düzenledi. Sarayönü Belediye Düğün Salonu'nda gerçekleştirilen programa vatandaşların ilgisi yoğun oldu. Cumartesi akşamı gerçekleştirilen program, izleyenlerin büyük beğenisini topladı.

İstiklal Marşı ile başlayan program, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle devam etti. Okunan Kur'an-ı Kerim'in ardından, Anadolu Gençlik Derneği Sarayönü İlçe Başkanı Safa Külahlı, açılış konuşmasını yaptı.

Külahlı, konuşmasında, "İslam hayatın her alanını kuşatmıştır. Bizde böyle bir inancın mensupları olarak bu gece burada birlikteyiz. Kabe, yeryüzündeki bütün Müslümanların kıblesidir. Mekke şehirlerin anasıdır. Biz şehirlerin anası Mekke'nin fethinin önemini öncelikle genç nesle her yıl tekrar hatırlatmak gerektiğine inanıyoruz. Mescidi aksa ilk kıblemizdir. Kudüs, Mekke'den sonra yeryüzünde en eski şehirdir. Etrafı bereketlendirilmiş topraklardır. Peygamberler şehridir. İstanbul'u, Diyarbakır'ı, Kudüs'ü, Mekke'yi birbirine bağlayan ruh fetih ruhudur. Bugün Kudüs işgal altındadır. 100 yıllık bir işgal var ve bu işgalin devam ediyor oluşu canımızı yakıyor. Filistin'in işgal altında oluşu, Suriye'deki iç savaşın bitmemiş oluşu, yemen, arakan ve diğer İslam coğrafyasındaki gelişmeler canımızı yakıyor. Bütün bu işgallerin çatışma ortamının sebebi en başta İslam coğrafyasının parçalanmışlığıdır. Bu parçalanmışlık üzerimizdeki sorumluluğu daha da arttırıyor. Genç nesiller mutlaka fetih kavramını anlamalı, fetih ve işgal arasındaki farkı bilmeli, fetih aşkıyla yaşamalıdır. Diğer taraftan hazreti Ömer döneminde İslamlaşmaya başlamış, Malazgirt meydan muharebesiyle İslam yurdu oluşu perçinlenmiş bu coğrafyada yılbaşı gecesi adı altında her türlü ifsadın ve tahribatın yapılmasının da emperiyalist bir işgal projesi olduğu unutulmamalıdır." dedi.

Konuşmanın ardından Mekke'nin fethi ile ilgili sinevizyon gösterisi sunuldu. Programın son bölümünde İlahiyatçı Yasir Ünlü konferans verdi. Mekke'nin fethini anlamak için insanın önce kendisini düzeltmesi gerektiğini belirten Ünlü, "Kendimizden sonra ailemizi sonra da çevremizi düzeltmeliyiz. Günümüz yaşanan olaylarına dikkatle bakıldığı zaman, hayatın her alanında Efendimizin örnek alınması gerektiği görülmektedir. Bu manada Mekke'nin Fethini çok iyi anlayıp analiz etmemiz gerekir. Hangi Hıristiyan Kurban Bayramı'nda evine kurbanlık götürüyor ki bizler yılbaşında hindi kesiyoruz" diyerek manevi yozlaşmaya değindi.

Programın kapanışında Afganistanlı Hafız Abdülferid Faruqi Kur'an-ı Kerim okudu. Programın ardından Anadolu Gençlik Deneği'nin düzenlediği Siyer'i Nebi Yarışması'nda dereceye giren lise ve ortaokul öğrencilerine ödülleri verildi. Birinciler üç çeyrek altın, ikinciler iki çeyrek altın, üçüncüler bir çeyrek altın, dördüncü, beşinci ve altıncılara Çanakkale gezisi hediye edildi.

Etiketler :