Fethin 564'ncü yılı kutlandı

Fethin 564'ncü yılı kutlandı
Sarayönü nde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü nün organize ettiği programla İstanbul un fethi kutlandı. Sarayönü Belediye Düğün Salonu nda gerçekleştirilen kutlama programını Sarayönü Anadolu İmam Hatip Lisesi hazırladı.Sarayönü...

Sarayönü nde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü nün organize ettiği programla İstanbul un fethi kutlandı. Sarayönü Belediye Düğün Salonu nda gerçekleştirilen kutlama programını Sarayönü Anadolu İmam Hatip Lisesi hazırladı.

Sarayönü Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Ali Çakmak, programın açılış konuşmasında, fethin, köhnemiş kilitleri açmak, pas tutmuş kapıları aralamak, gönüllere giriş yapabilmek olduğunu söyledi.

Fethin manasının çok iyi öğrenilmesi gerektiğini belirten Çakmak, “Her söz ve hareketi hak, her haberi doğru olan sevgili peygamberimiz (s.a.v) nübüvvet nuru ile yüzyıllar sonra meydana gelecek tarihi olaylara ışık tutmuş ve İstanbul'un fethedileceğini haber vererek şöyle buyurmuştur: "İstanbul (Kostantiniyye) elbette fetholunacaktır. Onu fetheden komutan ne güzel komutan ve onun askeri de ne güzel askerdir." Peygamber efendimizin bu Hadis-i Şerif'ine mazhar olan Fatih Sultan Mehmet Han'ın evlatları olarak bu etkinliği düzenliyoruz. Amacımız tarihimizi, ecdadımızı yaptığımız fetihleri akıllarda canlı tutmak, gençlerimizi bu tarih bilinci ile yetiştirmektir. Çocuk yaştaki Mehmet'in belki de ilk ezberlediği hadis Hz. Peygamberin sözüydü. Fetih suresi ve fetih ile ilgili hadisi okutarak büyüyen şehzade mehmet için İstanbul artık vazgeçilmez bir sevda halini almıştı. Ancak Fetih 29 Mayıs 1453'te mukadder olmuştur. Türk ordusu açılan gediklerden surları aşarak şehre girmiştir. Türk ve Dünya tarihini etkilen bu önemli fetih, her yılın 29 Mayıs günü aynı coşku ve sevinçle kutlanmaktadır. İstanbul'un fethi siyasi yönden ve neticeleri bakımından dünya tarihine kesin ve silinmez damgasını vurmuş bir zaferdir.” dedi.

İstanbul'un Fethi'nin 564'üncü yıl dönümü kutlamaları kapsamında okul öğrencileri tarafından hazırlanan tiyatro gösterisi sergilendi. Sinevizyon gösterimi, şiir dinletisi, hatim duası ve ödül takdimi ile program sona erdi.