Fener alayı düzenlenecek

Fener alayı düzenlenecek
Sarayönü Belediyesi tarafından, mübarek üç ayların başlangıcı nedeniyle bugün Anadolu Meydanı’nda Fener Alayı programı düzenlenecek.Güzel bir Konya geleneğini yaşatmak istediklerini ifade eden Sarayönü Belediye Başkanı...

Sarayönü Belediyesi tarafından, mübarek üç ayların başlangıcı nedeniyle bugün Anadolu Meydanı’nda Fener Alayı programı düzenlenecek.

Güzel bir Konya geleneğini yaşatmak istediklerini ifade eden Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, yaptığı açıklamada, “Bizim yapmamız gereken şehirleri inşa ettiğimiz kadar çocuklarımıza da gelenek ve göreneklerimizi anlatmak. Onlara mübarek aylara girdiğimizi hatırlatmak olacaktır. İlçemizin üç ayları bayram havasında, Fener Alayıyla ve devam eden gününde de şivlilikle karşılamaları üç ayların gerçekten rahmet ve bereket ayı oluşuna da güzel bir vesiledir. Üç aylarınızın mübarek olmasını temenni ediyor, nice şivililik programlarında bir arada olmayı diliyorum” dedi.

Bugün 20.00’da Anadolu Meydanında başlayacak olan etkinlikte çocuklara Fener dağıtılacağı öğrenilirken, katılımcılara ikramlarda bulunulacak.