Fark ödeme başvuruları Cuma günü sona eriyor

Fark ödeme başvuruları Cuma günü sona eriyor
Sarayönü Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, hububat, baklagil ve dane mısır fark ödemesi desteği kapsamında müracaat tarihleri konusunda çiftçileri uyardı. Müracaatlar için son günün yaklaşığı belirtilen açıklamada,...

Sarayönü Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, hububat, baklagil ve dane mısır fark ödemesi desteği kapsamında müracaat tarihleri konusunda çiftçileri uyardı. Müracaatlar için son günün yaklaşığı belirtilen açıklamada, çiftçilerin müracaatlarını son güne bırakmamaları istendi.

Sarayönü Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "Bitkisel Üretime Destekleme Ödemesi Yapılmasına Dair Tebliği 04.08.2016 tarih ve 29791 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmişti. Türkiye tarım havzaları üretim ve destekleme modeline göre hububat, baklagil ve dane mısır fark ödemesi desteği ile ilave sözleşmeli üretim desteği anılan tebliğ hükümleri çerçevesinde yürütülmektedir. 2016 yılı ürünlerinde fark ödemesi desteği miktarları kilogram başına; dane mısır için 4 kr,  buğday, arpa, çavdar, tritikale, yulaf için 5 kr, kuru fasulye, mercimek ve nuhut için 30 kr olarak belirlenmiştir." denildi.

Son güne kalmayın

Açıklamanın devamı şu şekilde sürdü: "2016 yılında bahsedilen ürünleri üreterek satan çiftçilerimizin fark ödemeleri desteğinden faydalanabilmeleri için İlçe Müdürlüğümüze son başvuru tarihi olarak belirlenen tarih, dane mısır, buğday, arpa, çavdar, tritikale, yulaf, çeltik, kuru fasulye, nohut ve mercimek için 28 Nisan 2017 Cuma günü. Bu tarihten sonraki başvurular kesinlikle kabul edilmeyecektir."