FAO faaliyetleri değerlendirildi

FAO faaliyetleri değerlendirildi
Sarayönü'nde Sürdürülebilir Arazi Yönetimi ve İklim Dostu Tarım Uygulamaları projesi kapsamında Çiftçi Okulu Projesi devam ediyor. Kadın Çiftçi Okulu projesi kapsamında toprak işlemesiz doğrudan ekim ile ilgili çiftçi okulu...

Sarayönü'nde Sürdürülebilir Arazi Yönetimi ve İklim Dostu Tarım Uygulamaları projesi kapsamında Çiftçi Okulu Projesi devam ediyor. Kadın Çiftçi Okulu projesi kapsamında toprak işlemesiz doğrudan ekim ile ilgili çiftçi okulu toplantısı yapıldı.

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO), Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve Orman Bakanlığı tarafından uygulanacak proje ile Sarayönü'nde 75 bin dekar alanda çevreci tarım uygulamaları yürütülecek. İlçemizde uygulanan özellikle anıza direk ekim modelinin yaygınlaştırılması için eğitim ve yatırım çalışmaları, ağaçlandırma, mera ıslahları ve biyogaz tesisleri oluşturulması, projenin ana hatlarını oluşturuyor.

Eğitim çalışmaları kapsamında kurulan Bayan Çiftçi Okulu etabına dahil olan bayanlar, daha önce ilk uygulama olarak 9 dekarlık tarlada fiğ ekimi, 12 dekarlık bir başka tarlada arpa ekimi gerçekleştirmişti. Mibzerin tohum ile doldurulmasından tohumun toprağa atılmasına kadar ekimin her aşamasına katılan bayanlar, edindikleri tecrübeleri geçtiğimiz günlerde FAO'dan gelen heyet ile paylaştı. Sarayönülü bayan çiftçilerin tecrübelerini dinleyen ve not alan heyet daha sonra bayanlar tarafından ekimi yapılan tarlalara giderek kontrollerde bulundu.