Esnafa iki müjde

Esnafa iki müjde
Maliye Bakanı Naci Ağbal, esnafa iki müjde verdi. İşletme sahiplerinin ailevi harcamalarının gelirinden düşmesine yönelik çalışma yapılacağını söyleyen Ağbal, Kurumlar Vergisi nin de düşebileceği söyledi.Maliye Bakanı...

Maliye Bakanı Naci Ağbal, esnafa iki müjde verdi. İşletme sahiplerinin ailevi harcamalarının gelirinden düşmesine yönelik çalışma yapılacağını söyleyen Ağbal, Kurumlar Vergisi nin de düşebileceği söyledi.

Maliye Bakanı Naci Ağbal, Kurumlar Vergisi oranları ve kazançlardan düşülen giderlerle ilgili esnafa iki müjde verdi. İşletme sahibinin ailevi harcamaları dahil bütün giderlerini kazancından düşebilmelerine yönelik çalışma yapacaklarını açıklayan Ağbal “Diyelim ki bir kunduracı işletme hesabı esaslarına göre defter tutuyor. Onun da belki belli ailevi harcamalarını işletme gelirinden düşmesine imkân verebiliriz. Ama bunun şartları, kuralları ne olabilir, buna bir harcama tavanı getirilebilir mi? Bunu tartışmak lazım. Bu yolla aslında kayıt dışılıkla da mücadele etmiş oluruz. Arkadaşlara talimat verdim özellikle gelirden düşülebilecek harcamaların genişletilmesi ve ailevi harcamalarında belli oranlar dahilinde gelirden düşürebilmesiyle ilgili belli bir çalışma yapacağız” diye konuştu.

 

VERGİDE İNDİRİM SİNYALİ

Bakan Naci Ağbal, yüzde 20 seviyesinde bulunan kurumlar vergisi oranlarının düşürülmesi konusunun da yine tartışılması gereken bir konu olduğunu söyledi. Global krizden sonra ülkelerin arasındaki ekonomik rekabet içerisinde vergi rekabetinin gittikçe önem kazandığına dikkat çeken Ağbal şunları söyledi: “Trump ın bir anda kurumlar vergisini düşürmesi tesadüf değil. Biz 2006 yılında kurumlar vergisi oranını yüzde 33 den yüzde 20 ye indirdik. Ama geçen gün bir tablo çıkarttım, şimdi bizden daha aşağı olan ülkeler var. Bence tartışmamız lazım. Kurumlar Vergisi oranı Türkiye de son derece önemli bir faktör. Mesela İrlanda da yüzde 12, Macaristan da yüzde 19. Farklı farklı oranlar var.”