Esnaf ve sanatkârlarımızın sorunlarına çözüm bulalım

Esnaf ve sanatkârlarımızın sorunlarına çözüm bulalım
İyi Parti Sarayönü belediye başkan adayı Mehmet Karlı Esnaf ve Sanatkârların sorunları ve çözümüne ilişkin açıklamalarda bulundu.Karlı; “ Türkiye'de esnaf ve sanatkârlarımızın durumunun iyileştirilmesi, işçinin, memurun,...

İyi Parti Sarayönü belediye başkan adayı Mehmet Karlı Esnaf ve Sanatkârların sorunları ve çözümüne ilişkin açıklamalarda bulundu.

Karlı; “ Türkiye'de esnaf ve sanatkârlarımızın durumunun iyileştirilmesi, işçinin, memurun, çiftçinin gelirlerinin de iyi olmasına bağlıdır. Hâlen en büyük sorun, piyasalardaki talep daralmasına bağlı azalma, iş hacmi ve bunun yansımalarındaki sorunlardır. Öncelikle ülkemizde hipermarket ve süpermarketlerin kontrolsüz bir şekilde mantar gibi çoğalmasıyla birlikte oluşan haksız rekabet, uygulanan bölgesel teşvikler, hızla artan ithalat girdileri ve kendi kontrolleri dışında gelişen piyasa koşulları...” şeklinde anlattı.

Karlı, bu sorunların ardından çözümleri de dile getirdiği konuşmasında, “esnaf ve sanatkârlarımızın hak ettiği seviyeye ulaşması için acilen yasal düzenlemelerin yanında özel teşvik ve destek paketleri hazırlanmalıdır” diyerek kısaca çözüm önerilerini şu şekilde sıraladı.

“Yeni iş yeri açacak esnafımızın beş yıl süreyle vergi indirimi, diğer meslek gruplarında uygulanan akaryakıt indiriminin şoför esnafına da sağlanması, SGK prim teşvikinin genişletilerek esnafların istihdam ettiği işçiler için de uygulanması, çırak ve kalfaların SGK primlerinin devletçe karşılanması, esnaf ve sanatkârların kullandığı enerjide indirim sağlanması, düşük faizli kredi finansman desteğinin artırılması ve faiz oranlarının düşürülmesi, sanayinin alt yapısında istihdam edilecek kalifiye eleman yetiştirecek kurumlara ihdas edilerek yaygınlaştırılması, AVM'lerin ilçe ve il dışına çıkarılması”

Karlı, esnaf ve sanatkârların taleplerini de dile getirerek, Esnaf ve Sanatkarlarımız, Ahi kültürünün üstün vasıflarına mensup, devletine, milletine bağlı, ülkesine hizmeti vazife ve şiar edinmiş, bilgi ve becerilerini alın terine katarak ülkesine hizmet eden sanatkârlarımız ülkemiz ekonomisi için sosyal ve siyasal yaşamlarında hak ettiği yere mutlaka getirilmelidir” şeklinde ifade etti.