Esnaf kredide ne oluyor?

Esnaf kredide ne oluyor?
Sarayönü Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi'nde son haftalarda yaşanan büyük hareketlilik dikkatleri üzerine çekti. Kısa süre önce gerçekleştirilen seçimli genel kurulda büyük umutlarla göreve gelen yönetimin ilk...

Sarayönü Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi'nde son haftalarda yaşanan büyük hareketlilik dikkatleri üzerine çekti. Kısa süre önce gerçekleştirilen seçimli genel kurulda büyük umutlarla göreve gelen yönetimin ilk icraatı, kooperatif personelini işten çıkarmak oldu.

Uzun süredir takip oranlarının yüksekliği nedeniyle mali açıdan büyük sıkıntılar yaşanan Sarayönü Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi'nde, çalışan iki personelin de aynı anda işten çıkarılması, akıllarda "Esnaf Kredide neler oluyor?" sorularının oluşmasına neden oldu. Büyük bir krizin yaşandığı iddia edilen Sarayönü Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi'nde, yönetim kurulundan bazı yöneticilerin de istifa ettiği öğrenildi.

Sarayönü Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi'nde çalışan iki personelin de işten çıkarılmasının ardından, kooperatifte işler durdu. Bu yüzden Sarayönü Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi'nde işi olan esnafların, eli bol döndüğü ve işlerinin aksadığı öne sürüldü. Şu anda kredi müracaatlarının kabul edilmediği Sarayönü Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi'nde bu durum, kredi ihtiyacı olan esnaflarda huzursuzluğa ve mağduriyetler oluşmasına da neden oldu. Ayrıca kredi kullanan esnafların taksit yatırma işlemlerinin da aksadığı öne sürüldü.

Kamuoyunda çeşitli dedikodulara neden olan bu durumlar karşısında yönetimin bundan sonraki süreçte nasıl bir yol haritası izleyeceği merak konusu oldu.