Esnaf Kredi Keleş'e teslim

Esnaf Kredi Keleş'e teslim
Sarayönü Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi'nde Şaban Bağcı'nın görevi bırakmasının ardından tek listeyle gidilen kongrede Ali Keleş koltuğa oturdu.Sarayönü Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Birliği'nde...

Sarayönü Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi'nde Şaban Bağcı'nın görevi bırakmasının ardından tek listeyle gidilen kongrede Ali Keleş koltuğa oturdu.

Sarayönü Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Birliği'nde geçtiğimiz günlerde yapılan olağan genel kurulda görevini bırakma kararı alan başkan Şaban Bağcı'nın yerine Ali Keleş seçildi.

Genel Kurula Sarayönü Esnaf Odası Başkanı Hasan Koçaş, Şoförler Odası Başkanı İsmail Karataş, Bölge Birliği Başkanı Mehmet Baybağan katıldı. Mehmet Baybağan'ın başkanlığında Gazi Tezel, Hasan Koçaş ve İsmail Karataş'tan oluşan divanın belirlenmesiyle başlayan genel kurula 391 delegeden 45'i katıldı.

Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Temsilcisi Muharrem Küçükkarataş gözetiminde yapılan genel kurulda, yönetim kurulu yıllık çalışma raporu, bilanço ve gelir-gider tabloları müzakere edilerek ayrı ayrı oylanarak kabul edildi. Yönetim ve Denetim Kurulunun ibrasının ardından merkez birlik tarafından hazırlanan kooperatif ana sözleşmesinin tamamı oylanarak tesciline ilişkin karar alındı. 2017 yılı tahmini bütçesinin de görüşüldüğü toplantıda, Merkez Birlik tarafından uygulamaya konulan kooperatif takibindeki borçların yeniden yapılandırılması uygulaması genel kurulun bilgi ve onayına sunuldu.

Yönetim ve denetim yeniden

Görüşmelerin ardından geçilen seçimde ise yeni yönetim ve denetim kurulu belirlendi. Tek liste ile gidilen seçimde Ali Keleş, Hüseyin Büyükatçeken ve Abdulkadir Yiğit oy birliğiyle yönetim kuruluna seçilirken, Sarayönü Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Birliği yönetimini 4 yıllığına teslim almış oldular. Denetim kurulu seçiminde Rüştü Üye ve Orhan Can, 4 yıllığına göreve getirilirken, Bölge Birliği temsilciliğine ise Ali Keleş ve Ali Osman Potuk seçildi.

Esnaflarımıza destek olacağız

Kongre sonunda bir açıklama yapan yeni Başkan Ali Keleş "Bize destek olan bütün esnaflarımıza ve diğer kurumlardan gelen arkadaşlarımıza teşekkür ederim. Biz Sarayönü Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi olarak her zaman onların yanındayız. Sarayönü esnaflarını ve ilçemizdeki ticari hayatı canlandırmak için elimizden geleni yapacağız. Esnafın hali ortada bizler esnafımızın sıkıntılarını dinleyerek çözüm getirmeye çalışacağız. Bizi seçtiklerine pişman olmayacaklar" dedi.