Erdoğdu güven tazeledi

Erdoğdu güven tazeledi
Sarayönü Süt Üreticileri Birliği'nde olağan genel kurul gerçekleşti. 531 delegenin oy kullandığı genel kurulda Mustafa Erdoğdu ve Mustafa Turan yarıştı. 386 delegenin oyunu olan Mustafa Erdoğdu yeniden başkanlığa seçildi.Sarayönü...

Sarayönü Süt Üreticileri Birliği'nde olağan genel kurul gerçekleşti. 531 delegenin oy kullandığı genel kurulda Mustafa Erdoğdu ve Mustafa Turan yarıştı. 386 delegenin oyunu olan Mustafa Erdoğdu yeniden başkanlığa seçildi.

Sarayönü Süt Üreticileri Birliği'nde olağan genel kurul gerçekleşti. 531 delegenin oy kullandığı genel kurulda Mustafa Erdoğdu ve Mustafa Turan yarıştı. 386 delegenin oyunu olan Mustafa Erdoğdu yeniden başkanlığa seçildi. Mustafa Turan ise 135 oy aldı. 10 oy da geçersiz sayıldı. Yönetim kurulu üyeleri ise Bekir Öcal, Murat Ceran, Hamza Çoban ve Ahmet Çay'dan oluştu. Yedek yönetim kurulu ise Hasret Köse, Halis Ülker, Mehmet Ayhan, Halil Yaşar ve Hacı Veli İlhan'dan oluştu. Denetim Kurulu ise Ahmet İshak Ulusoy, Engin Çelik ve Erdal Ülker‘den oluştu.

Daima üreticinin yanında olduk

Genel kurulda konuşan Sarayönü Süt Üreticileri Birliği Başkanı Mustafa Erdoğdu, birlik olarak daima üreticilerin ve çiftçilerin yanında olduklarını söyledi. Genel kurulda yapılan çalışmalar hakkında da bilgi veren Erdoğdu, "Süt Üreticileri Birliği olarak yaptığımız çalışmaları anlatmak zorundayız. Çiftçilerimizin ve üreticilerimizin haklarını tam olarak dağıttık. Beraberinde tarım marketin açılışını yaptık. Tarım ekip mallarıyla birlikte sizlere hizmet ettik. 4 yıl içerisinde üreticilerimize 2 bin 600 büyükbaş hayvan dağıttık. Süt üretimi kapasitesine artırdık. Günlük 37 ton süt üretmeye başladık. Üye sayımız 650'e ulaştı. Herkes hayvancı oldu. Hayvancılığı artırdık. Yapmış olduğumuz hizmetleri görüyorsunuz. 1 milyon değerinde ekipman aldık. Şu anda elde etmiş olduğumuz kar 36 bin TL'ye ulaştı. Ekipman sayısını artırdık. Marketimizin içerisinde çok sayıda ürün satışa çıktı. 5 bin hayvan projesini onaylatan benim. Ziraat Bankası ile anlaşma yaptık. Birçok mahalleye 2 bin 630 hayvan verdik. Bunların yüzde 75'ini öz sermayeden alıyoruz. Bu birlik hepimizin. Yem ticareti yaptık. 4 yıldır yem satıyoruz. Çuval başına 2 TL para alıyoruz. Yeme borcumuz var. Fabrikalara borcumuz var. Yönetim kurulu içerisinde bulunan bir arkadaşımız buradan yem almamıştır. Ben buradan 3-4 aydır süt parası almıyorum. Hizmetlerimizle üreticilerimizin sorunlarını da çözdük. Daha iyi hizmet için çalışıyoruz. Genel kurulumuzun hayırlara vesile olmasını diliyorum." dedi.

Mustafa Turan ise genel kuruldan çıkan sonucun hayırlı olmasını dileyerek, Sarayönü Süt Üreticileri Birliği için çalışmaya devam edeceklerini söyledi.