Erdoğdu, "bıçak kemiğe dayandı"

Erdoğdu, "bıçak kemiğe dayandı"
Sarayönü Süt Üreticileri Birliği Başkanı Mustafa Erdoğdu, hayvancılık sektörünün çığ gibi büyüyen sorunlarına değinerek bıçağın kemiğe dayandığını ifade etti.Yem, süt ve et fiyatları arasındaki dengesizliğin...

Sarayönü Süt Üreticileri Birliği Başkanı Mustafa Erdoğdu, hayvancılık sektörünün çığ gibi büyüyen sorunlarına değinerek bıçağın kemiğe dayandığını ifade etti.

Yem, süt ve et fiyatları arasındaki dengesizliğin bir türlü giderilemediğini belirten Erdoğdu, bankaların üreticinin gırtladığına yapıştığını, doların düşmesine rağmen yem fiyatların zamlanmaya devam ettiğini birde bunun üzerine birliğin batmasını uman hainlerle uğraştıklarını söyledi.

"Bankalar tehdide başladı"

Yem ve süt fiyatlarının bir türlü rayına oturtturulamadığını kaydeden Erdoğdu, "Türkiye'nin en büyük sorunu dengesizlik. Hayvancılık bitti, et sıkıntı var deniyor ama bir taraftan da et ihracatı yapılıyor. Bir taraftan da ithalat yapılıyor. Madem ihraç edecek durumdayız neden ithal ediyoruz. Üreticilerimiz bankalara borçlu. Bankalardan sürekli tehdit telefonları alıyorlar. İcra ile korkutuyorlar. Üreticinin geçtiği bu sıkıntılı süreçte bu bankalar neden bu kadar üreticinin gırtlağına yapışıyor? Bunu özellikle de Ziraat Bankası yapıyor. Kesimhanelerde sıra aldı başını gitti. 20 gün sonrasına randevu veriyorlar. Üretici borcunu ödeyebilmek için 18 liraya dişi hayvanını kestiriyor ya da yok pahasına satıyor. Devlet bu üreticiden daha ne istiyor." dedi.

"Soğan bizden değerli"

Hayvancılığın soğan kadar değeri olmadığına değinen Mustafa Erdoğdu, "Yem fiyatlarına yine zam geldi. Dolar düşüyor yem fiyatları yine zamlanıyor. Devlet soğan depolarına baskın yapacağına  birde şu sanayicilere baskın yapsın. Üreticiyi bitirmeye, batırmaya yeminliler mi? Bu işe bize bıraktırmak istiyorlarsa açıkça söylesinler bırakalım. Bıçak kemiğe dayandı artık. Tarım Bakanımız gelsin bize işin içinden nasıl çıkacağımızı bir anlatsın bakalım. Türkiye'de ne oluyor da durduk yere yeme zam yapılıyor. Çok zor şartlarda hayvancılık yapıyoruz." şeklinden konuştu.

"Hainlerin hevesi kursağında kalacak"

Süt paralarında fabrikalardan kaynaklanan bazı sıkıntılar yaşandığını anca bunun giderildiğini vurgulayarak, şunları söyledi: "Sütümüzü pazarladığımız fabrikalarda bir sıkıntı vardı. Süt paraları dönmüyordu. Son iki aylık süreçte sıkıntı vardı. Önümüzdeki aydan itibaren hiç bir sıkıntı kalmayacak. Bazı kişiler birlik üzerinde farklı sözler sarf ederek bizi yıpratmaya çalışıyor. Bizim birliğimiz kahve köşelerinde çekiştirilecek bir birlik değil. Burası üreticinin malıdır ve üreticinin dediği olur. Söylentilerle dedikodularla bizi yıpratamazlar. Kişisel çıkarları için birliğimizin batmasını ümit edenler vatan hainidir. Bu hainlerin hevesi kursağında kalacak."