Erdoğdu "2019'dan umutluyuz"

Erdoğdu "2019'dan umutluyuz"
Sarayönü Süt Üreticileri Birliği Başkanı Mustafa Erdoğdu, Tarım ve Orman Bakanlığı'nda süt üreticileri birliği başkanlarıyla yapılan toplantının ardından yeni yıldan daha umutlu olduklarını söyledi.Yeni yılda üreticinin...

Sarayönü Süt Üreticileri Birliği Başkanı Mustafa Erdoğdu, Tarım ve Orman Bakanlığı'nda süt üreticileri birliği başkanlarıyla yapılan toplantının ardından yeni yıldan daha umutlu olduklarını söyledi.

Yeni yılda üreticinin daha çok desteklenmesini umut ettiklerini kaydeden Erdoğdu, yaptığı açıklamada, "Tarım ve Orman Bakanlığı Hayvancılık Daire Başkanlığı'nda yapılan toplantıya Ege, Akdeniz ve İç Anadolu'dan bizimle birlikte birçok birlik başkanı çağrıldı. Daire Başkanı ile yaptığımız görüşmelerde ve değerlendirmelerde yaşadığımız sorunları ve üreticilerin sıkıntılarını dile getirdik. Toplantıda yeni yılda üreticinin daha çok destekleneceği müjdesi bizi umutlandırdı. Anlatılanlar hayvancılık adına güzel çalışmalardı." dedi.

Süt desteğinin 25 kuruşa yükseleceğini kaydeden Mustafa Erdoğdu, "Yeni yıldan itibaren Ocak, Şubat, Mart aylarında süt üreticilerine, litre başına ortalama 10 kuruş olan Süt Prim Desteği, 15 kuruş daha artırılarak, 25 kuruşa yükseltilecek. Ulusal Süt Konseyi’nin açıkladığı tavsiye fiyat kararı olan 1 lira 70 kuruşluk sütün litre fiyatı, 25 kuruşluk desteklemeyle 1 lira 95 kuruş olacak. 2018 Eylül-Ekim-Kasım döneminde üretilen süte litre başına 10 kuruş olan destek de 15 kuruştan ödenecek. Bu desteklerin ödemesi parçalar halinde önümüzdeki günlerde gerçekleştirilecek." şeklinde konuştu.

Birlik sütünü Torku'ya vermeyi bıraktıklarını belirten Erdoğdu, şunları söyledi: "Bundan sonra birliğimizin sütünü İzi süte pazarlayacağız. Üreticilerimizin menfaatleri neyi gerektiriyorsa ona göre hareket ediyoruz. İnşallah üreticilerimiz 2019 yılını daha iyi geçirir."