Emlak vergisi ödemeleri başladı

Emlak vergisi ödemeleri başladı
Sarayönü’nde emlak vergisi ikinci taksit ödemeleri Cuma günü başladı. 30 Kasım’a kadar ödemeler sürecek.Gayrimenkul sahiplerini ilgilendiren Emlak Vergisi’nin ilk taksitleri 1 Mart ile 31 Mart arasında ödenmişti. Şimdi ikinci...

Sarayönü’nde emlak vergisi ikinci taksit ödemeleri Cuma günü başladı. 30 Kasım’a kadar ödemeler sürecek.

Gayrimenkul sahiplerini ilgilendiren Emlak Vergisi’nin ilk taksitleri 1 Mart ile 31 Mart arasında ödenmişti. Şimdi ikinci taksit ödemelerine sıra geldi. 1 Kasım’dan 30 Kasım’a kadar bu ödemeler yapılacak. Emlak Vergisi, arazi, arsa ve binalar için ödeniyor. Gayrimenkulünü elden çıkarmayanlar ile geçen yıl gayrimenkul alanlar bu yıl vergi ödeyecek.

Nereye ödeniyor?

Emlak Vergisi ödemesi, gayrimenkulün bağlı bulunduğu belediyeye direkt olarak yapılabilir. Ayrıca belediyelerin hesabının bulunduğu banka şubelerine de ödeme yapılabilir. Ödemeler kredi kartı veya nakit olarak yapılabiliyor. Emlak Vergisi, bir yılda mart ve kasım ayları olmak üzere iki taksitte ödeniyor. Başka taksit yapılmıyor.

Gecikmeyin cezası var

Bir gayrimenkulü olan ve muafiyet şartlarını taşımayan herkes Emlak Vergisi ödemek zorunda. Emlak Vergisi’nin ilk ve ikinci taksitini mutlaka belirlenen süre içinde ödemek gerekiyor. Gecikme durumunda aylık yüzde 2 gecikme faizi uygulanıyor.