El emekleri görücüye çıktı

El emekleri görücüye çıktı
Sarayönü Komek Kurs Merkezi'nde 6 Şubat - 10 Şubat tarihleri arasında tanıtım standı açıldı. Sarayönü Komek ve Halk Eğitim Merkezi iş birliğinde düzenlenen güz dönemi kurslarının tamamlanmasının ardından, kursiyerlerin...

Sarayönü Komek Kurs Merkezi'nde 6 Şubat - 10 Şubat tarihleri arasında tanıtım standı açıldı. Sarayönü Komek ve Halk Eğitim Merkezi iş birliğinde düzenlenen güz dönemi kurslarının tamamlanmasının ardından, kursiyerlerin ortaya çıkardığı eserler ve çalışmalar tanıtıldı. Sarayönü Kaymakamı Tarık Bahadır, ilk dönem eserlerinin yer aldığı tanıtım stantlarını gezerek kursiyerler ve usta öğreticilerde konuştu. Programda çeşitli ikramlarda bulunuldu. Sergi kapsamında mefruşat sınıfı, çini sınıfı, resim sınıfı ve eğitici annelik sınıfının hünerleri sergilendi.

Sarayönü Kaymakamı Tarık Bahadır, el sanatları, hobi ve meslek edindirme kurslarının bayanlar için çok önemli olduğunu söyledi.

Kursların, özellikle ev hanımlarının sosyalleşmesi ve topluma kazandırılması noktasında önemli bir görevi yerine getirdiğini anlatan Kaymakam Bahadır, "Çoğunlukla ev hanımlarımıza hizmet veren bu kurslar, el becerilerinin gelişmesi için çok önemli. Ayrıca toplum içerisinde bir şeyler başaran ve üreten bayanlarımızın özgüveni de artıyor. Bayanlarımız, kurslarda edindikleri becerilerle, ev ekonomisine az veya çok katkı sağlayabiliyor. Ayrıca unutulmaya yüz tutan çini, keçe, mekik oyası gibi el sanatlarımız da yaşatılmış oluyor" dedi.