Eğitime 15 gün ara

Eğitime 15 gün ara
Sarayönü eğitiminde Cuma günü çalan zille yarıyıl tatili başladı. Sarayönü sınırları içerisinde bulunan eğitim kurumlarında eğitim öğrenim gören 4 bin 411 öğrenci 15 günlük yarıyıl tatiline girdi. İkinci dönem için...

Sarayönü eğitiminde Cuma günü çalan zille yarıyıl tatili başladı. Sarayönü sınırları içerisinde bulunan eğitim kurumlarında eğitim öğrenim gören 4 bin 411 öğrenci 15 günlük yarıyıl tatiline girdi. İkinci dönem için ders zili 4 Şubat’ta tekrar çalacak.

Sarayönü’nde 2018-2019 eğitim öğretim yılının birinci dönemi geçtiğimiz Cuma günü tamamlanırken; karne heyecanı yaşayan öğrenciler yarıyıl tatiline başladı.

Sarayönü Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı 13 ilkokul, 11 ortaokul ve 8 lisede toplam 4 bin 411 öğrenci için 15 günlük yarıyıl tatili başladı. Yarıyıl tatiline girme sevinciyle karnelerini alan öğrenciler için ikinci dönem, 4 Şubat 2019 tarihinde başlayacak ve 7 Haziran 2019 tarihinde sona erecek.

2018-2019 Eğitim Öğretim yılının birinci döneminin tamamlanması sebebiyle Sarayönü Merkez Anaokulu'nda karne töreni düzenlendi. Merkez Anaokulu'nda düzenlenen törene Sarayönü Kaymakamı Tarık Bahadır, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Şişman, İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Ahmet Sabırlı ve Şube Müdürü Barış Demir katıldı.

"Güzel sonuçlar alıyoruz"

Sarayönü Kaymakamı Tarık Bahadır, öğrencilerin karnelerini ve hediyelerini dağıtırken, Merkez Anaokulu ile ilgili değerlendirmelerde bulunarak velilerle sohbet etti. Kaymakam Bahadır, konuşmasında, "Burada örnek bir uygulama yürütüyoruz. Diğer ilçelerden ve ilden gelen verileri değerlendirip kıyaslamalar yapıyoruz. İnşallah güzel bir yolda olduğumuzu görüyoruz. Geleceğimizi -yönetecek insanlar buralardan çıkacak. Çocuklarımızın karakteri şekilleninceye kadar yani 7-8 yaşına kadar biz buralarda istediklerimizi başarabilirsek her şey çok daha güzel olacak. Bu projenin hayata geçmesinde Belediye Başkanımızın çok büyük katkısı oldu. Birçok şeyle bire bir ilgilendi. Belediyemizin büyük emeği geçti. Müdürümüz öğretmenlerimiz kendilerinden fedakarlıkta bulundu. Sonuç olarak çok güzel bir noktaya geldiğimizi görüyorum. Bu uygulamaları ilçemizde yaygınlaştıracağız." dedi.

"Çocuklarınıza kötü davranmayın"

Törenlerin ardından ayrıca diğer okullara da yönelik açıklamada bulunan İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Şişman, velilerin tatile giren çocuklarını küçük de olsa ödüllendirmesi gerektiğini dile getirerek, “Karnelerdeki muhtemel olumsuzlukları ve başarısızlıkları çocuklarımızı yargılama aracı yaparak, kendilerine karşı sevgisini saygısını yitirmesine, okula ve hayata bakışını olumsuzlaştırmasına neden olacak boyutta bir davranış ve görüşmeden kaçınmalıdırlar. Onlara, her şeye rağmen sevdiğimizi ve en değerli varlığımız olduklarını hissettirmeliyiz. Her insan bir değildir. Bir çocuğumuz Matematikte iyidir, diğeri Türkçede. Bazı çocuklarımız sanatta iyidir bazıları sporda. Bu yüzden kıyaslamayla onların üzerinde baskı kurmayın." diye konuştu.

Haber: Serhat ÇETİNKAYA