Eğitimde ilk yarı değerlendirildi

Eğitimde ilk yarı değerlendirildi
Sarayönü İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, 2016-2017 eğitim öğretim yılının ilk döneminin tamamlanması ile birlikte değerlendirme toplantıları düzenledi. Gerçekleştirilen üç ayrı toplantıda müdürler, branş öğretmenleri...

Sarayönü İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, 2016-2017 eğitim öğretim yılının ilk döneminin tamamlanması ile birlikte değerlendirme toplantıları düzenledi. Gerçekleştirilen üç ayrı toplantıda müdürler, branş öğretmenleri ve sınıf öğretmenleriyle değerlendirme yapıldı.

Toplantılar hakkında bilgi veren Sarayönü İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Şişman, "ilk gün okul müdürlerimizle toplantı yaptık. Toplantıda birinci TEOG sınavını değerlendirdik. Değerlendirmede şunları göz önünde bulundurduk: Okul, ilçe, il ve Türkiye ortalaması tespitlerine göre karşılaştırmalar yaptık. Branşlara göre çıkan sonuçları değerlendirdik. İlçemizde Türkiye ve il ortalamasının hem altında hem de üstünde okullarımız mevcut. Bunu oranlayarak karşılaştırma yaptık ve tüm müdürlerimiz bilgilendirildi. İkinci dönem çıkan tabloya göre çalışma gerçekleştirilecek" dedi.

Bir sonraki gün tüm branş öğretmenleriyle toplantı düzenlendiğini kaydeden Şişman, "Müdürlerimiz gibi aynı şekilde TEOG sınavını branşlarına göre  değerlendirdik. Okul, ilçe, il ve Türkiye ortalamasına göre elde ettiğimiz başarıyı değerlendirdik. Toplantımızın çok verimli oldu. Görülmeyen eksik yönler ortaya çıktı. Tespit ettiğimiz eksikliklere göre ikinci dönem daha etkili bir planlama yapacağız. Bu planlamada da PUKÖ (planla, uygula, kontrol et, önlem al) yönetimini kullanacağız. Bizde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak Kaymakamlığımız ile birlikte gereken desteği sağlayacağız" dedi.

Okul öncesine büyük destek

Üçüncü gün sınıf öğretmenleri ile toplantı yapıldığını kaydeden Şişman, "değerler eğitimi, davranış kazandırma, okuma yazmada karşılaşılan sorunlar, veli-öğretmen ilişkileri ve okul öncesi okullaşma oranının düşük olması konuları üzerinde, ikinci dönem yapacağımız çalışmaları masaya yatırdık. Kaymakamımız Tarık Bahadır beyin talimatları doğrultusunda okul öncesi okullaşma oranının yükselmesi için çalışma yapacağız. Maddi kaynak yoksunluğundan dolayı çocuğunu anasınıfına gönderemeyen ailelerin ihtiyaçları Kaymakamlığımız tarafından karşılanacak. Buna göre ikinci dönem için çalışmalarımızı başlattık. Gelecek yıl 1'nci sınıfa başlayacak olan tüm çocuklarımızın ikinci dönem başı okul öncesi sınıflara mutlaka alınması sağlanacak" şeklinde konuştu.

Yapılan üç toplantının da çok verimli olduğunu anlatan Şişman, "Eğitimi Sarayönü gündemine getirmeyi başardık. Şu anda ilçemizde eğitim konusu tartışılıyor. Tartışma başladığı anda olumlu veya olumsuz olsun sonunda doğru bulunacaktır. Herkesin çocuğu çok önemlidir. Bu çocuklar bizim içinde önemli. Biz el birliği ile eğitim problemini çözeceğin inşallah. Bizim de zaman zaman hatalarımız olabilir. Hatalarımızı gelip direk olarak bize iletebilirler" dedi.