Düğünler ve konvoylarla ilgili yeni karar

Düğünler ve konvoylarla ilgili yeni karar
Konya’da sokak düğünleri, düğün salonları, düğün konvoyları ve hava fişeklerle ilgili ortak basın toplantısı düzenlendi.Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak, Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, İl Emniyet...

Konya’da sokak düğünleri, düğün salonları, düğün konvoyları ve hava fişeklerle ilgili ortak basın toplantısı düzenlendi.

Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak, Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, İl Emniyet Müdürü Mustafa Aydın’ın katıldığı basın toplantısında konuşan Vali Toprak, vatandaşlardan en mutlu günleri olan düğünlerinde daha duyarlı ve hassas olmalarını isteyerek, “Ben mutlu olurken eğer birisi ambulansla veya arabasıyla bir hastasını, bir yaşlısını bir yere yetiştirmek durumundaysa veya bir iş toplantısına yetişmek durumundaysa böyle bir konvoya mazur kalıp da işini kaybediyorsa bunun gelenekle görenekle ilgisi olmaz. Onun için halkımızdan duyarlılık bekliyoruz” dedi.

 

TAVİZ VERMEYECEĞİZ

Düğünlerde trafiği engelleyici, gürültü kirliliğine yol açıcı hatta pencereden sarkan ve drift yapan gençler olduğuna dikkat çeken Vali Toprak, “Belki hayatımızda bir kere oluyor. Bizim için mutlu bir gün. Fakat Konya geneline baktığımız zaman yazın günde birçok düğün oluyor. Senin için bir tane olabilir ama toplum için çok yüksek rakamlara çıkıyor. Bu konuda sevgili Konyalı vatandaşlarımdan duyarlılık bekliyorum. Düğünde havaya silah atmak bence çok ilkel davranış. Bırakın bunun faydasını; kaç tane evladımızı, vatandaşımızı kaybettik. Yaralamalar, ölümler oluyor. Onun için bu konularda taviz vermeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

 

DENETİMLER ARTACAK

İl Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, “Düğünlerde atılan silah sonucu yaralanan hayatını kaybeden vatandaşlarımız var. Bu sene Sayın Valimiz talimatıyla eğer düğünlerde ilk deneme sürecinde yasaya uyulma görülmediği takdirde gerekirse her düğüne bir polis görevlendireceğiz” diye konuştu.