Düğün salonu geçici kabule hazırlanıyor

Düğün salonu geçici kabule hazırlanıyor
Sarayönü Belediyesi tarafından Saraç mahallesinde yaptırılan Eğitim, Kültür Merkezi ve Düğün Salonu inşaatının yüzde 95'lik bölümü tamamlandı. Yaz döneminde gerçekleştirilecek düğünlere yetiştirilecek olan düğün...

Sarayönü Belediyesi tarafından Saraç mahallesinde yaptırılan Eğitim, Kültür Merkezi ve Düğün Salonu inşaatının yüzde 95'lik bölümü tamamlandı. Yaz döneminde gerçekleştirilecek düğünlere yetiştirilecek olan düğün salonunun önümüzdeki günlerde geçici kabulü gerçekleştirilecek.

İhtiyaçlara cevap vermeyen vasıfsız bir düğün salonu ile yıllardır idare eden Sarayönü, düğünler başlamadan 1.300 metrekare kapalı alana sahip nitelikli bir düğün salonuna kavuşacak.

Sarayönü Belediyesi'nin dönemin Kalkınma Bakanlığı'ndan ve Büyükşehir Belediyesi'nden aldığı destekle yaklaşık 5 milyon liraya kültür merkezi şeklinde yapılan düğün salonu, ilçedeki çok büyük bir eksiği gidermiş olacak.

Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, “İlçemizin ihtiyacını karşılayacak, içerisinde iki salonu, bay-bayan kuaförü, fotoğraf stüdyosu, pastanesi bulunan güzel bir salon kazandırmış olacağız. Düğün salonu hareketli duvarlarla bölünüp birleştirilebilecek. 600’er metrekarede oluşan iki düğün salonu, ihtiyaca göre 1300 metrekarelik büyük bir salon haline de kolaylıkla getirilebilecek.” dedi.

İlçeye yeni ve modern bir yatırım daha kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını kaydeden Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, “Daha önceden sayın Kadir Akdoğan’dan hibe olarak belediyemize kazandırdığımız 5 bin metrekarelik arsaya, belediyemiz tarafından proje hazırlandı. Kaynak ihtiyacının 2.5 milyon liralık kısmını KOP idaresi aracılığı ile dönemin Kalkınma Bakanlığından almıştık. Şu ana kadar inşaatın yüzde 95’i tamamlandı. Kalan kaynak ihtiyacı için de Büyükşehir Belediye Başkanımız Uğur İbrahim Altay ile 2.6 milyon liralık bir protokol imzaladık. Düğün salonu tamamlandıktan sonra modern mimarisiyle ilçemize değer katacak. Bir cazibe merkezi oluşturmayı hedefliyoruz. Mevki olarak da çok güzel bir noktada. Çarşı merkezine yakın, örnek cadde kenarında ve Toki konutlarına yakın mesafede.” şeklinde konuştu.