Dörtyol'da hatimli teravih kılınıyor

Dörtyol'da hatimli teravih kılınıyor
Sarayönü'nde Ramazan ayı boyunca, ilçemizde bulunan camilerden Merkez Dörtyol Camii'nde hatimli teravih namazı kılınıyor.Ramazan ayında kıldırılacak 20 rekatlık teravih namazında her gün bir cüz tamamlanıyor. Ayrıca her gün...

Sarayönü'nde Ramazan ayı boyunca, ilçemizde bulunan camilerden Merkez Dörtyol Camii'nde hatimli teravih namazı kılınıyor.

Ramazan ayında kıldırılacak 20 rekatlık teravih namazında her gün bir cüz tamamlanıyor. Ayrıca her gün sabah namazından önce ve ikindi namazından sonra mukabele okunuyor.

Sarayönü Müftüsü Şevket Karaca, hatimli teravih namazı ile ilgili yaptığı açıklamada, "Kur'an ve namazın buluştuğu yerde ortaya çıkacak muhteşem bir sevap okyanusundan yararlanmak için teravih namazının, hatimle kılınması daha güzel olur. Hatimli teravih namazı, teravih namazı içindeki 20 rekat boyunca her gün Kuran-ı Kerim'in bir cüzünün okunduğu namazdır. Bütün Ramazan ayı boyunca kılınan bu namaz, hiç bir günü aksatmadığı taktirde, hatim duasını ettikten sonra hatim etmiş gibi sevap kazanılır. Sevgili Peygamberimiz şöyle buyurmuştur: "Faziletine inanarak ve mükafatını umarak Allah rızası için Ramazan gecelerini ibadetle geçiren (teravih namazını kılan) kimsenin geçmiş günahları bağışlanır." Teravih namazı Ramazan gecelerine mahsus bir namazdır. Teravih orucun değil, Ramazan'ın sünnetidir. Hastalık, yolculuk gibi mazeretler sebebiyle oruç tutmayanların da teravih namazını kılmaları sünnettir. Teravih hem erkekler, hem de kadınlar için sünnet-i müekkededir. Cemaatle kılınması ise sünnet-i kifayedir ve sevabı çoktur. Ramazanda teravih namazında Kur'an-ı Kerim'i hatmetmek, yani hatimle teravih namazı kılmak da sünnettir." dedi.