Doğal yaşam semineri düzenlendi

Doğal yaşam semineri düzenlendi
Sarayönü Belediyesi’nin organizasyonuyla hafta sonu doğal yaşam semineri düzenlendi.Belediye Başkanı Nafiz Solak, “Ata tohumlarının yaygınlaştırılması, bu tohumlardan elde edilecek ürünlerin daha ulaşılabilir hale getirilmesi...

Sarayönü Belediyesi’nin organizasyonuyla hafta sonu doğal yaşam semineri düzenlendi.

Belediye Başkanı Nafiz Solak, “Ata tohumlarının yaygınlaştırılması, bu tohumlardan elde edilecek ürünlerin daha ulaşılabilir hale getirilmesi ve pazarlanması için bir çalışma başlatmıştık. Doğal Pazar yeri, doğrudan satış noktaları gibi projeler geliştiriyoruz. Vatandaşlarımızın sağlıklı ürünlere birinci elden ulaşmaları nihai hedefimiz.” dedi.

Sarayönü’nde Cumartesi günü Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak ve daire amirlerinin de katılımıyla doğal yaşam semineri düzenlendi.

Programın açılış konuşmasını yapan Başkan Solak, “Doğru tarım ve doğru ürün konulu seminerimize hoş geldiniz. Birazdan çok kıymetli hocalarımız bizleri yakından ilgilendiren, hepimiz için çok faydalı konular hakkında kıymetli bilgiler verecektir. Şahsım ve ilçem adına hocalarımıza teşekkür ediyor, hoş geldiniz diyorum.” diye konuştu.

Konuyla ilgili yürüttükleri süreç hakkında bilgi veren Solak, şöyle konuştu:

“Sarayönü Belediyesi olarak bizler ata tohumlarının yaygınlaştırılması, bu tohumlardan elde edilecek ürünlerin daha ulaşılabilir hale getirilmesi ve pazarlanması için bir çalışma başlatmıştık. Bu çalışmalarımızı proje haline getirirken Selçuk Üniversitesi Yüksek Meslek okulundan Sayın Hayati hocamla tanıştık. Projelerimizi birleştirmeye karar verdik, tam bu sırada da Hakan hocamızla tanışma fırsatı bulduk.

Hakan hocamızın da tarımda sağlık üzerine olan bilgilerinden faydalanmaya çalıştık. Çalışmalarımız bu doğrultuda devam etti. Sarayönü Belediyesi olarak bu hususta, doğal Pazar yeri, doğrudan satış noktaları gibi projeler geliştiriyoruz. Vatandaşlarımızın sağlıklı ürünlere birinci elden ulaşmaları nihai hedefimiz. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Hepinize saygılarımı sunuyorum. Toplantımızın hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.”

“Projelerin tüm ilçemize faydalı olacağından şüphemiz yok”

Başkan Nafiz Solak’ın konuşmasının ardından söz alan Hakan Göçer, “Başkanımızın söz ettiği projelerde elimizden gelen yardımı vermeye çalışıyoruz, projelerin tüm ilçemize faydalı olacağından şüphemiz yok. İki değerli misafirimiz var bugün. Hepimizin bildiği ezberleri bozacak türden bilgileri bize aktaracaklar. Sözü fazla uzatmadan mikrofonu onlara teslim etmek istiyorum. Kendilerine hoş geldiniz diyorum.” dedi.

Hakan Göçer’in ardından söz alan Dr. Eyyüp Yılmaz, seminerin startını verdi. Doğru ürün sağlıklı yaşam üzerine uzman olan Hekim Yılmaz, insanoğlunun besin ve hücre arasında ki ilişkiyi çözebilmesi durumunda birçok hastalığın önüne geçilebileceğini belirtti. Günümüzde ticari amaçlı yanlış ürünler üretildiğini belirten Yılmaz, önceden olmayan Çölyak gibi hastalıkların ortaya çıkmasının sebebinin insanın genetiğine uygun olmayan ürünlerin yetiştirilmesi olduğunu belirtti.

Dr. Eyyüp Yılmaz’dan sonra söz alan Ziraat Mühendisi Mine Pakkaner ise, geçmişten günümüze tarımın gelişmesinden, eski dönemlerde tarım yapılırken astronomiye dikkat edilmesinden ve günümüzde yavaş yavaş insanların şehir hayatını bırakıp köy hayatında dönerek kendi ürününü kendisinin yetiştirmeye çalışmasından bahsetti.

Pakkaner’in konuşmasının ardından toplantıya kısa süreli bir ara verildi. Aranın ardından soru-cevap bölümüne geçildi. Soru- cevap bölümünün ardından yapılan ikramların ardından seminer sona erdi.