Dikmen "mutfağımızda ithal gıda istemiyoruz"

Dikmen "mutfağımızda ithal gıda istemiyoruz"
Saadet Partisi İlçe Kadın Kolları Başkanı Sevim Dikmen, Tutum Yatırım ve Yerli Malı Haftası ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Türkiye'de tüketilen hububat ve baklagillerin ağırlıklı olarak ithal ürünlerden oluşmasını...

Saadet Partisi İlçe Kadın Kolları Başkanı Sevim Dikmen, Tutum Yatırım ve Yerli Malı Haftası ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Türkiye'de tüketilen hububat ve baklagillerin ağırlıklı olarak ithal ürünlerden oluşmasını eleştiren Dikmen, "Bizler ülkemizin kadınları olarak mutfağımızda kendi tarlalarımızın mahsulünü kullanmak istiyoruz." dedi.

Saadet Partisi İlçe Kadın Kolları Başkanı Sevim Dikmen, Tutum, Yatırım ve Yerli Malı Haftasının amacının, milli kaynakları milli teşebbüsle işletmek olduğunu söyledi.

Yerli etiketiyle avunmaya çalışıyorlar

Tutum, Yatırım ve Yerli Malı Haftası'nın okullarda şiir okunup yemekler yiyerek kutlanmanın ötesine geçmesi gerektiğinin altını çizen Sevim Dikmen, "2018 yılı geldiğimiz nokta şunu gösteriyor, bu hafta kutlama yapılarak değil oturup düşünülerek değerlendirilmesi gereken bir haftadır. Yerli malı kullanımı ile kalkınmak, markette menşei yabancı olmasına rağmen “yerli üretim” etiketiyle pazar oluşturulmasına benzemez. Bunu yaparak sadece vatandaşı kandırıyor ve kendilerini avutuyorlar. Yerli üretim ile gelişmek, çiftçimizin gülmesi, tarlalarımızın canlanması, fabrikalarımızın açılarak ürettiklerimizin pazar bulması ve halkımızın da ülkemizin vatanımızın malına sahip çıkması ile hayat bulur." dedi.

Market raflarında bulunan bakliyatların büyük oranının ithal olduğuna vurgu yapan Dikmen, "Bugün; Yerli malı dediğimizde aklımıza sadece mandalina portakal değil, yerli ve milli sanayimiz geliyor. Yerli üretim kaynaklarımız geliyor. Bir bir satılan fabrikalarımız, özelleştirmelerimiz ve bunun yanında ülkemizin tüm zenginliğine rağmen ithal ederek tükettiğimiz bakliyatlarımız geliyor. Bir ülkenin zenginliği ancak ve ancak milli gelirini kendi faydasına kullanması ile mümkündür. Burada gördüğünüz pankartlar ülkemizin yerli malı üretmek ve kullanmaktaki başarısını ortaya koymaktadır. Anlatmaya gerek yok, rakamları görüyorsunuz." şeklinde konuştu.

Kendi mahsulümüzü istiyoruz

Üretim imkanı bulunmasına rağmen mutfakları ithal tarla ürünlerinin doldurduğunu ifade eden Sevim Dikmen şunları söyledi: "Bir kez daha vurguluyoruz ki; bizler ülkemizin kadınları olarak mutfağımızda kendi tarlalarımızın mahsulünü kullanmak istiyoruz. Bizler, yavrularımıza ithalatın ne demek olduğunu anlatmak değil, ülke zenginliklerimizden bahsetmek istiyoruz. Ve bizler Saadetli kadınlar olarak, bu konunun üzerinde duracağımızı buradan ilan ediyoruz. Çünkü bizler, yerli üretim yerli tüketim ve milli kalkınmanın hayat bulması için çalışıyoruz."