Devre derbiyle açılacak

Devre derbiyle açılacak
Konya’nın El Clasico’sunda ikinci perde Pazar günü sahnelenecek. Sarayönü Belediyespor, bir başka Konya temsilcisi olan Akşehirspor’a deplasmanda konuk olacak. Temsilcimiz bu şekilde ikinci yarının perdesini Akşehir'de açacak....

Konya’nın El Clasico’sunda ikinci perde Pazar günü sahnelenecek. Sarayönü Belediyespor, bir başka Konya temsilcisi olan Akşehirspor’a deplasmanda konuk olacak. Temsilcimiz bu şekilde ikinci yarının perdesini Akşehir'de açacak. Öte yandan Konya’nın kalbi bu maçta atacak. Şampiyonluk hesapları yapan Akşehir'in yanı sıra Karapınar Belediyespor ile farkı aralamak isteyen Sarayönü Belediyespor'un büyük çekişmeye sahne olacağı tahmin edilen karşılaşmasının sonucu şimdiden merakla bekleniyor. Konya amatör futbol camiasının bu karşılaşmaya büyük ilgi göstermesi bekleniyor. Karşılaşma Akşehir Nasrettin Hoca Stadı'nda saat 14:00’te oynanacak.

İlk haftayı bay geçtikten sonra ikinci haftada oynanması gereken Karaman Belediyespor karşılaşması ertelenen Sarayönü Belediyespor, hafta sonu bir diğer Konya temsilcisi Akşehirspor’la karşı karşıya gelecek. Ligde ikinci yarının ikinci haftası tamamlanmasına rağmen henüz resmi bir karşılaşmaya çıkamayan temsilcimizin mutlak 3 puana sahip olması gerekiyor. Geçtiğimiz yıllarda kıyasıya bir mücadeleye tutuşan ve büyük çekişmeye sahne olan Sarayönü Belediyespor ve Akşehirspor karşılaşmasının bu maçta da nefes kesmesi bekleniyor. Derbiye ev sahipliği yapacak olan Akşehir'de Pazar günü saat 14:00’te hayat duracak.

Zirve yarışından geride kalmamak için sahaya çıkacak olan Akşehir'de de, kümede kalmak isteyen Sarayönü Belediyespor'da da hedef mutlak galibiyet. 3 puan için mücadele edecek olan yeşil siyahlılar, ikinci yarıya, hanesine yazdıracağı bir üç puanla güzel şekilde başlamak istiyor. Akşehirspor karşılaşmasının hazırlıklarına bugün başlayacak olan Sarayönü Belediyespor’da eksik oyuncu bulunmuyor. Puan durumunun 2. sırasında bulunan Akşehirspor iki mağlubiyeti, bir beraberliği, 11 de galibiyeti bulunuyor. 30 gol atıp, 12 gol yiyerek 34 puan toplayan Akşehispor, kendisi için şampiyonluk yolundaki en büyük engellerden biri olan bu maçı kazanmak istiyor.

Sarayönü bariz üstün

İstatistiklere bakıldığı zaman ise Sarayönü Belediyespor’un üstünlüğü göze çarpıyor. İlk defa 2014-2015 sezonunda karşılaşan iki takımın arasında oynanan karşılaşmalarda Akşehirspor’un galibiyeti bulunmuyor. 2014-2015 sezonunda ilk maçta deplasmanda Akşehirspor’la 2-2 berabere kalan yeşil siyahlılar, ikinci maçta kendi ev sahipliğinde rakibini 2-0 yenmişti. 2015-2016 sezonunda ise iki karşılaşmada da Akşehirspor 1-0 kazanmıştı. 2016-2017 sezonunda hem içerde hem de dışarıda Akşehirspor’u mağlup eden Sarayönü Belediyespor, geçtiğimiz yıl bir beraberlik bir galibiyet ile rakibine yine gün yüzü göstermedi. Bu sezonun ilk yarısında oynanan karşılaşmada da yenişemeyen ezeli rakiplerin ikinci karşılaşmada ne yapacağı merakla bekleniyor.