Devre arası transfer dosyası

Devre arası transfer dosyası
Sarayönü Belediyespor, hareketli bir devre arası transfer sezonu geçiriyor. İlk yarının sonu itibariyle kritik bir noktada yer alan yeşil siyahlılar, ligde kalabilmek için transfer hamleleri gerçekleştiriyor. Transfer çalışmaları...

Sarayönü Belediyespor, hareketli bir devre arası transfer sezonu geçiriyor. İlk yarının sonu itibariyle kritik bir noktada yer alan yeşil siyahlılar, ligde kalabilmek için transfer hamleleri gerçekleştiriyor. Transfer çalışmaları kapsamında daha önce takımdan gönderilen beş oyuncunun yerine dokuz oyuncu transfer edildi. Yeni transferlerden üçü ise lig başlamadan takımdan ayrıldı. Anlaşma sağlanan kaleci Enes Akgün kendi isteği ile takımdan ayrılırken, Veli Türkmen’in lisansında sorun çıktı. Hasan Can Tunçel ise yetersiz görüldü. Transfer edilen oyuncuların orta saha ve savunma ağırlıklı olması dikkat çekerken, gol yollarında ciddi sıkıntı yaşayan temsilcimiz hücuma yönelik bir transfer gerçekleştirmedi.

Sarayönü Belediyespor, ilk yarının ortalarında ve bitimiyle beraber, kaleci Mustafa Köseci, Mehmet Karakeçili, Salih Yurt, Ahmet Burak Kömürcü ve Mercan Özsoy ile yollarını ayırmıştı. Devre arası transfer döneminin başlaması ile birlikte gerçekleştirilen transferlerle takıma dokuz yeni oyuncu katıldı.

İkinci yarı başlamadan üç oyuncu ile yollar ayrıldı. 2. Lig ekibi 1922 Konyaspor’dan alınan kaleci Enes Akgün amatöre dönüş yapmak istemediği için takımdan kendi isteği ile ayrılırken, Veli Türkmen’in üçüncü transferi olduğu için lisansı çıkarılamadı. Hasan Can Tunçel’in ise performansı yetersiz görüldü. Kaleci ve forvet transferi çalışmaları devam ediyor.

Transfer edilen oyuncular arasında Alper Erkoç, Hasan Dinçel, Veli Türkmen, Aytaç Solunoğlu, Emirhan Kaya, Barış Bozkurt, ve Ali Karaağaç yer aldı. Sarayönü Belediyespor’un devre transfer dosyası şu şekilde:

Hasan Dinçel

Orta saha oyuncusu, Bölgesel Amatör Lig 5’nci Grup ekiplerinden İdmanyurdu 1925 Spor’dan transfer edildi. 1990 Tarsus doğumlu olan Hasan Dinçel, Tarsus Torosspor’da futbola başladı. İki yıl sonra Akdeniz Belediyespor’a geçen Hasan Dinçel, bir sonraki yıl 68 Yeni Aksaray Spor’a transfer oldu. Aksaray’da üçüncü sezonunda şampiyonluk yaşayarak 3.Lig’e çıkıp profesyonellik kazanan Dinçel, 3 yıl 68 Yeni Aksaray Spor’a, bir yıl ise Kozan Belediyespor’da profesyonel olarak forma giydi. Daha sonra Kürkçüler Amatörspor, 1960 Silopi Spor ve Meskispor’da mücadele eden Hasan Dinçel’in son durağı İdmanyurdu 1925 oldu. Takımıyla birlikte ilk yarıda sadece iki karşılaşmaya çıkan Hasan Dinçel’in devre arası hazırlık döneminde bu eksiğini kapatması bekleniyor. Bölgesel Amatör Lig’de 85 karşılaşmaya çıkıp 15 gol kaydeden Hasan Dinçel, 3.Lig’de 71 karşılaşmaya çıkıp 4 gol kaydetti.

Alper Erkoç

İki sezon önce Sarayönü Belediyespor’un formasını giyen Alper Erkoç, yeniden yeşil siyahlı takımla anlaşmaya vardı. Oyun hırsı ve mücadeleci yapısıyla bilinen Alper Erkoç’ın takıma katılmasıyla orta sahadaki direncin artması bekleniyor. 1988 Mersin doğumlu olan Alper Erkoç, İçel Yolspor’da futbola başladı. Gaziantepspor ile profesyonellik şansı yakalayan Erkoç, Bölgesel Amatör Lig’de Toroslar Belediyespor, Erdemli Belediyespor, Edirne Spor Gençlik, Meskispor, Bayburt Özel İdarespor gibi takımlarda oynadı. 2016 yılında yolu Sarayönü Belediyespor ile kesişen orta saha oyuncusu yeşil siyahlı formayı iki sezon terlettikten sonra İdmanyurdu 1925 Spor’un yolunu tuttu. Son iki sezondur İdmanyurdu 1925 Spor ile mücadele eden Alper Erkoç, ilkyarıda takımıyla 10 karşılaşmaya çıktı.

Aytaç Solunoğlu

Daha önce 2017-2018 sezonunda Sarayönü Belediyespor’un formasını giyen savunmacı, ikinci yarıda yeşil siyahlı formayı terletecek. Futbol hayatında 1999’da Tarsus Belediyespor’da başlayan Aytaç Solunoğlu, Toroslar Belediyespor ve Anamur Belediyespor’da oynadıktan sonra Yozgatspor ve Gümüşhanespor ile 3’ncü Lig’de mücadele etti. Daha sonra Edirnespor ile tekrar amatöre dönen Aytaç Solunoğlu, Niğde Belediyespor, Meskispor, Bartınspor, Osmaniyespor, Eğirdirspor ve Çal Belediyespor’da mücadele etti. 3’ncü Lig’de 70 müsabakaya çıkan Aytaç, Bölgesel Amatör Lig’de 57 maç oynadı.

Emirhan Kaya

Genç savunmacı Konya Süper Amatör Lig ekiplerinden Meram Kara Kartallar Spor’dan transfer edildi. Futbola 2013 yılında Konyaspor altyapısında başlayan 2000 doğumlu Emirhan Kaya, 2016 yılına kadar Konyaspor altyapısıyla yetişti. 2016-2017 sezonunu Konyaspor’un pilot takımı olan 1922 Konyaspor’da geçiren Emirhan Kaya, son iki sezondur Süper Amatör Lig takımlarıyla birlikte mücadele ediyor. Selçuklu Belediyespor ve Kara Kartallar Spor’da mücadele eden Emirhan Kaya, ikinci devreyi yeşil siyahlı forma ile geçirecek.

Barış Bozkurt

Profesyonel liglerde ve Bölgesel Amatör Lig’de hatırı sayılır bir tecrübeye sahip olan Barış Bozkurt’u transfer eden yeşil siyahlılar, defansı güvenceye aldı. Antalya Büyükşehir Belediyesi Asat Gençlik ve Spor’dan transfer edilen Barış Bozkurt, sezon sonuna kadar yeşil siyahlı formayı giyecek.

Antalyaspor altyapısında yetişen Barış Bozkurt, bir yıllık Gaziantepspor macerasının ardından Türk Telekomspor’a profesyonel transfer yaptı. 2004-2011 yılları arasında Başkent Akademi, Ankara Demirspor, 1930 Bafraspor, Keçiörengücü, Beylerbeyispor gibi takımlarda profesyonel olarak futbol oynayan Bozkurt, 2011 yılında Erzinspor ile amatöre dönüş yaptı. Bir yıl sonra 68 Aksarayspor’a transfer olan Barış Bozkurt, Sarayönü Belediyespor’un ikinci bitirdiği grupta takımıyla şampiyon olarak 3.Lig’e çıktı. 68 Aksarayspor ve Manavgatspor ile yeniden profesyonel olarak çalışan Bozkurt, Çarşambaspor ile tekrar amatöre dönüş yaptı. Bozkurt daha sonra Kestel Belediyespor, Serik Belediyespor, Çubukspor, Isparta 32 Spor gibi takımlarda futbol oynadı. Oynadığı takımlarda birçok şampiyonluk sevinci de yaşayan Barış Bozkurt, 1.Lig’de 3, 2.Lig’de 4, 3. Lig’de 137, BAL’da 113 karşılaşmaya çıktı.

Ali Karaağaç

Sarayönü Belediyespor, ilk yarıda sıkıntısını yaşadığı ön libero mevkiine Bucak Belediye Oğuzhanspor’dan Ali Karaağaç’ı transfer etti.

1993 doğumlu olan Ali Karaağaç, futbola 2005 yılında Hacettepespor altyapısında başladı. 2010 yılında Konyaspor altyapısına tayin olan Karaağaç, daha sonra iki yıl Karaman Belediyespor’da futbol oynadı. 2015 yılında Kozanspor ile profesyonel olan Ali Karağaç, Cizrespor’da profesyonel kariyerine devam ettikten sonra Ağrı 1970 Spor ile amatöre dönüş yaptı. Amasyaspor ve Bulancakspor’un ardından Bucak Belediye Oğuzhanspor’a transfer olan Ali Karaağaç, ikinci devre için Sarayönü Belediyespor ile anlaştı.

Devrenin ilk yarısında Bucak Belediye Oğuzhanspor ile sadece dört karşılaşmaya çıkan Ali Karaağaç iyi bir devre arası hazırlık dönemi geçirdi.