Demiryolu altgeçidi tamamlandı

Demiryolu altgeçidi tamamlandı
Sarayönü’nde yaklaşık sekiz yıl önce yapılmasına rağmen yayalar tarafından kullanılmayan demiryolu altgeçidinin daha kullanışlı hale getirilebilmesi için yapılan yenileme çalışmaları tamamlandı.Asansörleri sökülen...

Sarayönü’nde yaklaşık sekiz yıl önce yapılmasına rağmen yayalar tarafından kullanılmayan demiryolu altgeçidinin daha kullanışlı hale getirilebilmesi için yapılan yenileme çalışmaları tamamlandı.

Asansörleri sökülen altgeçidin zemini doldurulup yükseltildi. Altgeçit, engellilerin de kullanabileceği bir rampa şekilde yapıldı.

Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, yaptığı açıklamada, “ilçemiz Saraç mahallesini Doğu İstasyon mahallesine bağlayan demiryolu altgeçidi, zemininden çıkan aşırı su nedeniyle yapıldığı günden buyana vatandaşlara sağlıklı bir şekilde hizmet verememekteydi. Bu nedenle Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları ile yaptığımız görüşmeler neticesinde altgeçidin yeniden drenaj edilip daha sonra revize edilmesine karar verdik.” dedi.

Devlet demiryollarına gönderilen proje neticesinde projenin uygun bulunduğunu kaydeden Başkan Solak, “Gerçekleştirilecek çalışmalar kapsamında personelimiz devlet demiryolları tarafından eğitim ve sınava tabi tutuldu. Bunun sonucunda drenaj çalışmalarını geçtiğimiz günlerde başlattık. Drenajdaki amaç suyun altgeçit içine girmeden dışarıdaki bir kuyuda toplanması. Bu toplanan su yaz aylarında parklarda sulama için kullanılacak. Kış aylarında ise kanalizasyona aktarılacak. Ayrıca altgeçit inişleri yandan değil, doğrusal olarak kuzey güney istikametinde daha az eğimli bir şeklinde yapılacak.” şeklinde konuştu.