Demirpolat'tan Türkiye'de bir ilk

Demirpolat'tan Türkiye'de bir ilk
Demirpolat Şirketler Grubu tarafından, TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi Gıda Enstitüsü Laboratuvarlarında geliştirilen enzime dirençli nişasta lisansı devralınarak inşa edilen Türkiye’nin ilk enzime dirençli nişasta tesisi...

Demirpolat Şirketler Grubu tarafından, TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi Gıda Enstitüsü Laboratuvarlarında geliştirilen enzime dirençli nişasta lisansı devralınarak inşa edilen Türkiye’nin ilk enzime dirençli nişasta tesisi açıldı.

Demirpolat Şirketler Grubu tarafından inşa edilen Türkiye'nin ilk enzime dirençli nişasta tesisi açıldı. Tesisin açılış törenine Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü'nün yanı sıra; Vali Yakup Canbolat, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Sorgun, AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı,Vali Yakup Canbolat, Cumhuriyet Başsavcısı Bestami Tezcan, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Ticaret Borsası Başkanı Hüseyin Çevik, Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükcü, Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, İşadamları ve çok sayıda davetli katıldı.

Bilim ve girişimci eşgüdümünün meyvesi

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü; "Fabrikanın Konya'ya ve ülkemize bereket getirmesini, hayırlı olmasını diliyorum. Konya her anlamda Türkiye'nin sembol şehirlerinden bir tanesidir. Üretimin, ihracatın, sanayinin ve tarımın merkez şehirlerinde biri olan Konya, bir çok sektörde önemli potansiyellere sahiptir. Konya artık geri dönülmez şekilde büyüyecek, gelişecek ve birçok alanda Türkiye'ye öncülük edecektir. Enzime dirençli nişasta fabrikası, bilim ve girişimci eşgüdümünün en güzel örneğidir" dedi.

Mücadeleye katkı sağlayacak

Vali Yakup Canbolat tesislerin obezite ve diyabette mücadeleye önemli derecede katkısı olacağını vurgulayarak sözlerine şu şekilde devam etti; "İlimiz gerek devletimizin gerçekleştirdiği gerekse özel sektörün kazandırdığı yatırımlarla sürekli bir gelişme içerisindedir. Unutulmamalıdır ki; Bir gıda ürününün telafisi ancak başka bir gıda ürünüyle telafi olmaktadır. Demirpolat Şirketler Gurubunun TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi ile yapmış olduğu anlaşma sonucunda Türkiye'nin ilk enzime dirençli nişasta üretim tesislerini ülkemize kazandırması gıda anlamında son derece önemli bir gelişmedir. Obezite ve diyabette mücadeleye de önemli derecede katkı sağlayacaktır."

Amacımız insanlığa faydalı olmak

Demirpolat Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Demirpolat amaçlarının para kazanmaktan daha çok Afrika'da ki aç olan insanlara yetişmek olduğunu belirterek Türkiye'nin enzime dirençli nişasta tesisini kurduklarını ifade etti. Demirpolat en doğal bebek maması fabrikasını da yakında kazandıracaklarını söyleyerek, "Toprak, üzerinde yaşayanlara nankörlük etmeyen bir nimettir. Bundan dolayı toprakla dost olmak gerek. Biz süresini bilmediğimiz yıldan sonra kavuşacağımız toprakla dost olmayı seçtik. Onun ürettiği en güzel mahsullerden biri olan buğdayı hayatımızın merkezine aldık. Bugün buğdaydan yani undan nasıl yararlanabiliriz derdindeyiz. Halkımıza, ülkemize ve dünyaya daha nasıl faydalı olabiliriz düşüncesindeyiz. Daha çok katma değerli ürünler üreterek ihracatımızı artırarak Türk buğdayını dünyaya tanıtmak derdindeyiz. Açılışını yapmış olduğumuz tesisimizde bu düşüncenin ürünüdür. Tesisimiz açlık sınırındaki insanlar için bir karışım üretiyor. Biz para kazanmaktan daha çok Afrika'nın en ücra köşesindeki insanlara yetişmek istiyoruz. Bu tesislerimizi de bunun için kurduk." dedi.

TÜBİTAK’tan lisans devri

Demirpolat sözlerini şöyle sürdürdü: "Yaşam koşullarının ve teknolojinin getirmiş olduğu kolaylıklar sağlığımızı olumsuz yönde etkilemektedir. Bu sebeple tükettiğimiz unu daha nitelikli hale getirmeye çalıştık ve TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi Gıda Enstitüsü Laboratuvarlarında geliştirilen enzime dirençli nişasta lisansını devir aldık. Kendi imkânlarımızla laboratuvar ortamında geliştirilen projeyi Endüstriyel ortama taşıdık. Türkiye'nin ilk enzime dirençli nişasta tesisini kurduk. Bugünden sonra amacımız insanlığa faydalı olmaktır. Yakın gelecekte de en doğal bebek mamasını kazandırmayı planlıyoruz."

Etiketler :